Katra vecāka ļaunākais murgs: “Ātrie” atsaka palīdzību 3-gadīgai meitenītei smagā stāvoklī!

…raksta turpinājums no 1. lapas

Atbrauca ātra palīdzība. Ienāca feldšers Pāvels Paučonoks, sāku stāstīt par situāciju, kas notika. Pirmais pārmetums no viņa bija “ko jūs te viss pagasts saskrējuši un traci sataisījāt, kas nevarat tikt galā ar temperatūru”. Mana mamma viņam atbildēja ka ātrā palīdzība ir tam domāta. Viņš pateica: ” drīz vispār tāda nebūs un varēsiet darīt ko gribat! ” drausmas! Mēs taču neesam mediķi. Izstāstīju ka viņai bija lillā lūpas līdz brīdim kamēr nesāka vemt uz ko atbilde bija: ” vēl kaut ko izdomā, tā jau ir – bailēm lielas acis! “.

Pēc tam pajautāja kura ir bērna māte. Redzot 25 gadīgu sievieti viņš pateica: “šitā ir māte, viņa takš pati kā bērns izskatās? “. Es esmu vienkārši šokā!

Viņš bērnam mutē bāza tējkaroti, kā rezultātā mazā atkal sāka vemt, viņš to redzot atkārtoti lika to karoti viņai mutītē. Mazā vienkārši mocījās. Viņam stāsta ka nedēļu atpakaļ viņa beidza slimot un viņu palaida uz dārziņu, kaut gan viņai vēl bija klepus. Viņš pat mazo nepaklausījās un nepaskatījās vai nav dzirdami trokšņi.

Kad teicām, lai brauc uz bērnu slimnīcu viņš tā arī pateica ka atsakās viņu ņemt un viņai jāpaliek mājās, lai no rīta braucot pie ģimenes ārsta. Bet bija 6 diena un ģimenes ārsti nestrādā. Es pārnervozējos. Sāka sāpēt vēders. Uztaisīju tēju. Tas Pāvels Paučonoks man pateica: “kas man te vēl dzemdības būs jāpieņem, tulīt apdzemdēsies! “. Man vienkārši sāka birt asaras.

Viņš aizpildīja savas veidlapas. Mazajai iedeva svecīti un aizbrauca.

Rezultātā nu ir 7 dienas vakars. Vakar pa dienu bērnam 40 temperatūra. Zāles nepalīdz. Caureja. Šodien arī temperatūra un caureja. Neko neēd. Dzert negrib. Piespiest takš nevar. Mazajai labāk nav palicis. Vecāki baidās tagad saukt ātro palīdzību, jo uzskata ka kāda jēga, ja šitā salamā visus un nepalīdz nemaz…

Vai tiešām tam feldšeram Paučonokam ir jāstrādā šādā profesijā ja jau viņam ir tādi uzskati. Un nav pirmā reize kad viņš trāpījies. Bija vēl situācija, kad manam tēvam palika naktī slikti. Viņam ir infarkts un operācija sirdī. Bet Paučonoks salamāja par to, ka jāgaida – ko mēs saucam tik ātri, jo esot nakts.

Vienmēr visi ārsti teikusi “ja neesi pārliecināts saukt vai nesaukt ātro palīdzību, labāk ir saukt! ” bet Pāvels Paučonoks to visu lauž!

Ja kādam ir jautājumi, droši rakstāt uz epastu iloniite@ inbox.lv… Arī kritizētāji…”

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Marta</cite>

    Briesmīgi. Pavisam nesen mums ģimenes ārsta praksē bija gadījums, ka ātrie neaizveda uz slimnīcu bērnu ar elpošanas mazspēju, kā rezultātā puisītis nākamajā dienā nonāca intensīvās terapijas nodaļā. Nu kā tā var?

Leave a Comment