Ko simbolizē ziedi?

Ziedi ir labākā dāvana katram cilvēkam, jo ir salīdzinoši lēti un universāli. Tajā pat laikā ar ziedu pušķa palīdzību var parādīt savu attieksmi pret cilvēku.

Tradīcija dāvināt ziedus radusies vēl senajos laikos, kad cilvēki, pamanot augu ārstnieciskās spējas, sāka ar tiem izdaiļot savas mājas.

Pastāv arī tāda lieta kā ziedu valoda, un tā radusies Austrumos, viduslaikos, kad meitenēm nebija tiesības sarunāties ar vīriešiem, un tie varēja izrādīt savas jūtas tikai ar ziedu palīdzību. Turklāt nozīme bija katrai detaļai: ziedu skaitam, pušķa krāsai un pat tam, kurā rokā dāvinātājs tur ziedu pušķi. Ziedu valoda arī mūsdienās nav zaudējusi savu nozīmīgumu, tāpēc, lai nenokļūtu neveiklā situācijā, izlasiet šo rakstu līdz galam.

Ar ziedu palīdzību var izrādīt visdažādākās emocijas, sākot no naida un skaudības līdz pat maigai mīlestībai un uzliesmojošai kaislei. Tāpat ir svarīgi saprast, kam tieši pušķis paredzēts, un balstoties no tā arī izvēlēties ziedus.

Ne mazāk svarīgi ir atcerēties par pušķa krāsām un rotām, jo arī tās var daudz ko pastāstīt par dāvinātāju.

Turklāt ir nepieciešams ņemt vērā, ka dažādās kultūrās vieniem un tiem pašiem ziediem ir dažāda nozīme, tāpēc, izvēloties pušķi, vajag būt ļoti uzmanīgiem un vērīgiem.

Kā izvēlēties piemērotu krāsu ziedu pušķim

Vēl XVIII gadsimtā tika uzrakstīts ziedu reģistrs. Saskaņā ar šo reģistru, sarkanā krāsa bija mīlestības un kaisles krāsa, zaļā simbolizēja cerību, zilā bija uzticības simbols, melna nozīmēja nāvi vai skumjas. Dzeltenā krāsa bija krāpšanas zīme, kaut arī dzeltenā krāsa simbolizē arī brīvību un pārliecību par sevi. Baltā krāsa savukārt tiek uzskatīta par šķīstības un nevainīguma krāsu, bet rozā krāsu saista ar jaunību un pieticību. Bieži vien rozā krāsas ziedu pušķis var apzīmēt radušās maigās jūtas.

Lasi vēl: Dēls vienmēr kautrējās par mammas izskatu, bet izaugot saprata, cik ļoti ir kļūdījies. 20 gadu laikā viņš ir novecojis, bet mamma – ne kripatiņas

Par ko liecina ziedu skaits, šeit viss ir vienkārši

Viens zieds – uzmanības zīme

Trīs ziedi – draudzīgas cieņas pazīme

Pieci ziedi – atzinība

Septiņi – pieņemts uzskatīt par laimīgu skaitli, tāpēc tā ir patiesas mīlestības pazīme

Pastāv likums, ka pāra ziedu skaitu pieņemts dāvināt bērēs, tāpēc esiet ļoti uzmanīgi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment