Krievijas pilsonis sajūsmā par dzīvi Rīgā: “Te ir kā pavisam cita pasaule!”

“Uz Latviju pārcelties vēlējos arī pirms tam. Tomēr Migrācijas dienestam ir pavisam neapejamas prasības. Gadā nodokļos jāmaksā nemazāk kā 9980 eiro gadā. Mans bizness tik daudz neģenerē,” stāsta vīrietis, kurš izmantoja radušos iespēju, un Slovākijas vietā izvēlējās Latviju.

Latvijas izcelsme tika pierādīta un pēc trīs mēnešiem Bondarevs pārcēlās uz, kā pats raksta, brīnišķīgo Rīgu.

Pirmos iespaidus viņam radīja ierēdņi, kuriem viņš velta labus vārdus, sakot, ka te ir “cita planēta” uz dzimtenes fona: “Te uzreiz milzīgs kontrasts ar Krieviju. Visi dienesti darbojas kā nākas, visas rindas ir organizētas, atbild uz katru muļķīgo jautājumu saprotoši. Latvijas ierēdņi ir vienkārši burvīgi!”

Bondarevs arī neslēpj sajūsmu, ka visus jautājumus viegli var risināt elektroniskā veidā. Arī rīdzinieki viņam šķiet pozitīvi, bet autovadītāji – neticami pieklājīgi. “Kas tāds Krievijā nebūtu iespējams pat mazpilsētās,” spriež vīrietis.

Viņš norāda, ka neviena valsts pasaulē tik ļoti nesaņem Krievijas propagandu, kā Latvija. Paziņas, kas te neesot bijuši, satraukušies par Bondareva plāniem – ”Latvijā taču bērnus sit vien par to, ka tie runā krieviski!” un tamlīdzīgus šausmu stāstus.

Bondarevs noliedz vairākus viņa dzimntenē izplatītus mītus par Latviju un norāda, ka šeit pret krieviem izturās labāk, nekā pašā Krievijā.

“Padzīvojot šeit vien pāris mēnešus, saprotu, ka man būtu milzīga, drausmīga traģēdija nepieciešamības gadījumā atgriezties atpakaļ Krievijā,” secina Bondarevs.

Avots: nra.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">haralds</cite>

    sure! viss kā ārzemēs, bet nav problēmu ar inosrāņu valodu tiem, kam krievu valoda vienīgā!

Leave a Comment