Krievvalodīgais portāls izplata viltus ziņu, ka Latvijas pilsoņi tiks sodīti par krievu valodas lietošanu!

Šodien kāds portāls panorama.pub, kurā saturs ir krievu valodā, izplatījis viltus ziņu par Latviju!

Izplatītajā viltus ziņā tiek apgalvots, ka Latvijas pilsoņi tiks sodīti par ierakstiem (postiem) Facebook, ja tie tiks rakstīti krievu valodā! Protams, ka tie ir vistīrākie meli un jebkurš loģiski domājošs cilvēks saprot, ka tā nav patiesība, bet, neskatoties uz to, ar šo ziņu sociālajā vietnē Facebook dalās ļoti daudz cilvēku, kuri acīmredzot to uzskata par patiesu!

Viltus ziņas rakstā tiek minēts, ka Latvijas valdība ir vērsusies pie sociālo tīklu Facebook un Instagram vadības ar prasību paziņot par visiem latviešu veiktajiem ierakstiem krievu valodā. Tālāk tiek apgalvots, ka pēc Latvijas ierēdņu domām, šādi ieraksti var kaitēt latviešu valodai un būt potenciāli bīstamiem Latvijas valstiskumam.

Pēc tam seko it kā Latvijas premjerministra Māra Kučinska teiktais:

“Es vērsos pie Marka Cukenberga (red.- Facebook īpašnieks) par šo jautājumu un šobrīd esmu atvaļinājumā un gaidu viņa zvanu. Domāju, Latvijas pilsoņu nav tik daudz un  pārbaudīt viņus nebūs grūti. Ja būs nepieciešams – piešķirsim līdzekļus arī no valsts budžeta. Cilvēki var nebaidīties, mēs vienkārši palasīsim viņu ierakstus, iegūsim viņu personīgos datus, un, ja valodas inspektori atradīs pārkāpumus pēc likuma panta par “Necieņu pret latviešu valodu”, tad pārkāpēji tiks sodīti. Atkārtotu pārkāpumu gadījumā, pilsoņa status tiks mainīts uz nepilsoņu statusu, ” sacīja Latvijas premjerministrs Māris Kuciņskis.

Lūk, tieši šādus, atvainojiet, murgus, izplata krievvalodīgais portāls panorama.pub un cilvēki tiem acīmredzot tic, jo turpina izplatīt tālāk!

Esiet uzmanīgi un vienmēr labāk pārbaudiet divreiz to, ko kāds raksta!

Zemāk pievienots ekrānšāviņš (printscreen) no konkrētā raksta:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment