Ja kartupeļi ir atšķirīga izmēra, tad pavisam mazos liec bļodā veselus, bet, kas ir lielāki, pārgriez 2-3 daļās.
Vēlams, lai kartupeļi būtu aptuveni vienāda izmēra, jo tā viņi labāk cepsies.
Kad ķiploki ir labi apcepušies, noņem tos no plīts.
Eļļā ar ķiploku aromātu pievieno jaunos kartupeļus. Nav nepieciešams vāks, lai veidotos zeltaina ādiņa.
Lokus un dilles nomazgā un smalki sagriez.
Kad kartupeļi apakšā kļūst brūni, apmaisi. Bieži maisīt nevajag.
Vienkārši uzmani, lai labi apceptie kartupeļi atrodas virspusē.
Pārbaudi gatavību ar zobu bakstāmo.
Beigās uz 2-3 minūtēm uzliec vāciņu.
Kad viss kartupelis kļuvis mīksts, pievieno sāli pēc gaumes, akurāti samaisi un noņem no plīts.
Ieliec kartupeļus dziļā traukā, lai tie nepaliek eļļā.
Pievieno zaļumus un pasniedz uz galda.