Lai cīnītos ar tūristiem, Taizemē lemj par nāvessodu tiem, kas Puketas pludmalē uzņems selfijus ar lidmašīnām

Foto: YouTube

Taizemē, netālu no Puketas pludmales atrodas lidosta. Šī ir ļoti iecienīta tūristu vieta. Iebraucēji metas fotografēties ar zemu lidojošajām lidmašīnām. Lai cīnītos ar šādiem tūristiem, Taizemes Aviācijas dienests ir sācis rīkoties, lai pasargātu pārgalvīgo selfiju uzņēmēju dzīvības. Vietējie iedzīvotāji atzīst, ka šāda lēmuma pieņemšana varētu sagraut tūrismu šajā reģionā.

Blakus Puketas Starptautiskajai lidostai Taizemes dienvidos atrodas silšu strēle, kas ir kļuvusi par populāru objektu, jo tajā var uzņemt lieliskas un pārsteidzošas fotogrāfijas ar zemu lidojošām lidmašīnām, kas paceļas vai nolaižas.

Šais ir pieprasīts tūristu apgabals, taču aviokompānijas atbildīgās personas ir satrauktas par to, ka šādu fotogrāfiju uzņemšana var palielināt avāriju risku, piemēram, novēršot pilota uzmanību, savukārt vietējie uzņēmēji, biznesu dibinātāji ir nobažījušies par to, ka šāds aizliegums būtiski varētu ietekmēt tūristu pieplūdumu apgabalā.

Puketas Starptautiskās lidostas vadītāja vietnieks uzsver, ka vēlas šo aktivitāti padarīt par nelikumīgu:

“Drīz vien selfiju taisīšana ar lidmašīnām šajā pludmalē būs pretlikumīga darbība. Tas patiešām novērš pilotu uzmanību, palielinot avāriju risku. Aizliegums apmeklēt pludmali stāsies spēkā jau drīzumā!”. 

 

Saskaņā ar jaunajiem likumiem bargi tiks sodīti tie tūristi, kas ielauzīsies nelegāli pludmales teritorijā, lai uzņemtu fotogrāfijas. Lidostas vadītāja vietnieks atklāj, ka bargākais sods varētu pat būt nāvessods.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment