Latvijā izplata oranžo brīdinājumu! Latviju sasniegs ciklons “Tomass”, gaidāmi plūdi!

Spēkā ir oranžais brīdinājums par stipru un ļoti stipru lietu, kā arī par vēja brāzmām piekrastes rajonos.

Naktī uz pirmdienu, 18.septembri Latvijas dienvidu rajonos gaidāms stiprs lietus ar nokrišņu daudzumu 15-25 mm, savukārt pirmdienas priekšpusdienā piekrastes rajonos ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 m/s.

Oranžais brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi. Esiet modrs un interesējieties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Esiet zinošs par riskiem, kas varētu būt neizbēgami. Sekojiet līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas (piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības).

Kā vēsta latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, vakarā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, bet vēja pierimšana ir gaidāma vien naktī uz 19.septembri.

Pirmdien dienā daudzviet Latvijā gaidāms stiprs lietus ar nokrišņu daudzumu 15-40 mm. Vietām Latvijā, galvenokārt centrālajos rajonos, gaidāms pat ļoti stiprs lietus ar nokrišņu daudzumu 50 mm. Gaidāma zemāko vietu applūšana un ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs. Lokāli iespējami arī ceļu izskalojumi.

Avots: Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs / nra.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment