Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu kongresā izvērtēs aktuālo

Trīs dienas, no 2022.gada 22.septembra līdz 24.septembrim, norisināsies 9. Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu kongress, kas tiek organizēts 9. Latvijas Ārstu kongresa ietvaros konferenču centrā “ATTA Centre”, Rīgā, Krasta ielā 60.

Kongresā uzmanības centrā būs pēdējo gadu atklājumi, sasniegumi, aktualitātes un tagadnes izaicinājumi. Tas pulcēs lielāko daļu Latvijas speciālistu šajās jomās, tā meistarklasēs, zinātniskajās sesijās, diskusijās, ziņojumos un sēdēs piedalīsies vadošie Latvijas zinātnieki un speciālisti, tostarp arī no Francijas, Nīderlandes, Vācijas, Zviedrijas.

“Pēdējo gadu pandēmijas diktētie ierobežojumi skāruši arī profesionālo pasākumu norisi, tādēļ ar nepacietību gaidām tikšanos un domu apmaiņu ar kolēģiem klātienē ne tikai savas specialitātes ietvaros, bet arī ar daudzu citu medicīnas jomu pārstāvjiem. Tieši esot kopā ir visvērtīgāk atskatīties uz padarīto, izvērtēt esošo un veidot tālākos mērķus gan savai, gan profesijas attīstībai,” pauž Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas prezidente Vija Veisa.

Starpdisciplinārā diskusijā 23.septembrī ir aicināts piedalīties arī veselības ministrs Daniels Pavļuts, lai kopā ar dzemdību speciālistiem, vecmātēm, klīnisko un veselības psihologu diskutētu jautājumu par pacientes centrētu aprūpi dzemdībās.

Uzmanības centrā būs aktualitātes, piemēram, dzemdību palīdzība šodienas Latvijā – uz pacienti centrēta aprūpe, aktuālais onkoginekoloģijā, mūsdienīga olnīcu vēža ārstēšana, paradigmas maiņa onkoginekoloģijā pēdējos piecos gados, dzemdes kakla vēža eliminācija un cik ar to tālu esam Latvijā, mūsdienīga ginekoloģisko pacienšu aprūpe, testēšana un citi apkopojumi.

Starp kongresa tēmām plānota iegurņa pamatnes ķirurģijas meistarklase, ko ar tiešsaistes translāciju no Latvijas Jūras medicīnas centra operāciju zāles vadīs profesors Revazs Botčorišvili (Revaz Botchorishvili) no Klermonferānas Universitātes slimnīcas Francijā.

Reģistrēšanās platforma ir kopīga gan Latvijas Ārstu, gan Ginekologu kongresam, un, lai reģistrētos kongresam, izmantojama saite: http://www.arstukongress.lv/registresanas

Vairāk par kongresa norisi, reģistrēšanos un kongresa dienas kārtību:

https://www.ginasoc.lv/kongresi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment