Lepojamies! Latvijas startup veiksmes stāsts – Creamfinance piesaista 21 miljona eiro investīciju!

Plaša patēriņa finanšu pakalpojumu sniedzējs Creamfinance ir dibināts 2012. gadā Latvijā. Izmantojot viedo datu algoritmus un mašīnmācīšanās iespējas veikt ātru izvērtējumu, Creamfinance piedāvā individualizētu pieeju personīgo aizdevumu piešķiršanas procesā. Kompānijas mērķis ir kļūt par globālu «viena klikšķa» aizdevumu piedāvātāju. Šobrīd uzņēmums strādā septiņās valstīs Eiropā un ārpus tās – Latvijā, Polijā, Čehijā, Gruzijā, Dānijā, Austrijā un Meksikā.

Inc.5000
ir atzinis Creamfinance par otru straujāk augošo kompāniju Eiropā 2015. gadā.

Capitec Bank ir trešā lielākā Dienvidāfrikas banka. Katru mēnesī tajā kontu atver 120 tūkstoši klientu. Capitec Bank akcijas tiek kotētas Johannesburgas Fondu biržā. Savā paziņojumā biržai Capitec norāda, ka Creamfinance biznesa modelis saskan ar Capitec biznesa modeli un ilgtermiņa digitālo stratēģiju. Creamfinance palīdzēšot nodrošināt Capitec vadību ar iespēju gūt pieredzi, ieejot un darbojoties jaunos tirgos, jo īpaši – nodrošinot kredītus starptautiski un tiešsaistē, kā arī strādāt ar ārzemju partneriem. Kā šī darījuma ieguvumus Capitec saskata pieredzi ārzemju biznesa vadībā ar partnerības pieeju, iespēju gūt ienākumus dažādās ārvalstu valūtās, kā arī piekļūt ieņēmumu plūsmai no augstas izaugsmes nozares ar ilgtspējīgu izaugsmes potenciālu, kā arī iegūt ieskatu attīstītās tehnoloģijās un izsmalcinātā kredītu izvērtēšanas modelī.

Capitec nebūs iesaistīts Creamfinance ikdienas darbībās, bet fokusēsies uz stratēģisku ieguldījumu un sniegs pieeju zināšanām tādās jomās kā informācijas tehnoloģijas un kredītu vadība.

Par 21 miljona eiro ieguldījumu Capitec iegūst 40% Creamfinance daļu.

Šis 21 miljona eiro ieguldījums seko piecu miljonu eiro A līmeņa investīcijai no starptautiskā riska kapitāla fonda Flint Capital.

Avots: Db.lv / Foto: Vitālijs Stīpnieks

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment