Levits paziņo, ka Covid-19 mājsēde ir jāatceļ, bet prasa no valdības arī papildus lietas

Mājsēde jeb stingrākie ierobežojumi, kas Covid-19 izplatības ierobežošanai tika noteikti līdz 15. novembrim, ir jāatceļ, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” paziņoja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš pauda viedokli, ka mājsēde solītajā termiņā ir jāatceļ, bet ar vairākiem noteikumiem – “zaļais režīms” vakcinētiem cilvēkiem, bet nevakcinētiem cilvēkiem būs turpmāk stingri ierobežojumi. Tas došot iespēju nevakcinētajiem pārdomāt savu rīcību un vakcinēties.

Vienlaikus valstij jāturpina iesāktā politika, lai nodrošinātu augstu vakcinācijas aptveri pret Covid-19, īpaši senioru vidū.

Ir “jāieved kaut vai mājās vakcīna,” tiem, kuri paši pēc tās nevar aizbraukt, īpaši laukos dzīvojošajiem, sacīja Valsts prezidents.

Lasi arī:Eksperti nosaukuši novembrī datumus, kad var iegādāties loterijas biļetes un laimēt lielo džekpotu

Viņa skatījumā svarīgi iesaistīt šajā procesā pašvaldības, jo tās pazīst “savus cilvēkus” un var labāk organizēt vakcināciju.

Levits uzsvēra, ka vakcinācija jāturpina ļoti intensīvi.

Levits sacīja, ka ne visā valstī saslimstība ir vienā līmenī – ir novadi, pagasti, pilsētas, kur saslimstība augstāka nekā citviet. Tur būtu nosakāmi papildu ierobežojumi, it īpaši pulcēšanās ierobežojumi, lai cilvēki mazāk kontaktētos un tā ierobežotu Covid-19 pārnesi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment