Liepkalni “līdz ar atsevišķu valsts iestāžu totālu neieklausīšanos” daļēji pārceļās uz Igauniju!

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs Liepkalni nākamā gada sākumā atklās ražotni, veikalu un kafejnīcu Igaunijā, netālu no Pērnavas, uzņēmums informē savā Facebook kontā, raksta portāls “db.lv”.

Uzņēmums arī informē, ka «līdz ar atsevišķu valsts iestāžu totālu neieklausīšanos Liepkalnu, kā vietējo Latvijas uzņēmēju viedoklī, un līdz ar atsevišķu valsts institūciju pastāvīgu uzņēmuma darbības apgrūtināšanu – daļu savas darbības pārcelsim uz Igaunijas republiku».

Maiznīcas Liepkalni īpašnieks Dagnis Čākurs biznesa informācijas portālam db.lv pastāstīja, ka līdz ar ražotnes atvēršanu Igaunijā, uz kaimiņvalsti vairs nebūs nepieciešamība eksportēt konditorejas izstrādājumus no Rūjienas ražotnes un maizi, ko cep Valmierā. Rūjienas ražotnē pašlaik strādā 60 cilvēki, kas būtībā ražojot produkciju Igaunijas tirgum un nedaudz pierobežai – Rūjienai, Naukšēniem un apkārtējo apdzīvoto vietu iedzīvotājiem.

Vēl esot pāragri runāt par darbinieku skaita samazināšanu, bet ražošanas apjoms Rūjienas un Valmieras ražotnēs varētu samazināties. «Mums nav iecere par ražotņu slēgšanu, bet samazināties kaut kas gan varētu,».

Jaunajā ražotnē, veikalā un kafejnīcā Igaunijā iecerēts nodarbināt kopumā 60-70 cilvēku. «Sāksim ar mazumiņu – 50,» viņš piebilda. Attālums starp ražotnēm Rūjienā un Igaunijā ir aptuveni 75 kilometri, līdz ar to, daļu darbinieku no Rūjienas varētu pārcelt arī uz Igauniju. «Primāri mēs mēģināsim atrast darbiniekus Igaunijā, bet sākotnēji apmācīt igauņus dosies cilvēki gan no Rūjienas, gan Pļaviņām, kur esam attīstījuši arī ēdināšanu,» stāstīja Liepkalnu saimnieks.

Lūgts paskaidrot kas tieši domāts ar «atsevišķu valsts iestāžu totālu neieklausīšanos Liepkalnu, kā vietējo Latvijas uzņēmēju viedoklī, un atsevišķu valsts institūciju pastāvīgu uzņēmuma darbības apgrūtināšanu,» Čākurs norādīja, ka atsevišķas institūcijas vēlas, lai dažādi noteikumi un regulas tiktu izpildīti ar 150%, ne vien 100% precizitāti. Konkrētus piemērus gan viņš atturējās minēt, vien skaidroja, ka nereti pārāk daudz enerģijas jāvelta dažādām blakus lietām. Igaunijā ar līdzīgām prasībām pagaidām neesot nācies saskarties.

Liepkalni līdz šim atvēruši ceptuves Rūjienā, Valmierā, Aizkraukles novada Liepsalās, Ķekavā tirdzniecības centrā A7 un Igaunijas pilsētā Pērnavā.

Liepkalni dibināti 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 194 682 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Dagnim Čākuram.

Avots: Dienas Bizness

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">valentina zemberga</cite>

    Veletos ka zina nonaks dzirdigas auisis un saks vairak atbalstit uznememus kas razo prudukciju ne tikai 100 gudrajiem ,BET VISAI LATVIJAS TAUTAI .GRIBU UZSVERT TO LATVIJAS RAZOJUMI DODAS ARI ARZEMEM

Leave a Comment