Mācītājs, kurš izvarojis 14 gadus veco meitu, saņem mazu cietumsodu, jo viņš esot Dieva cilvēks

Foto: Knox County Shefiff’s Office / Google Maps

 

Pret kādu mācītāju, kuram bija jāsaskaras ar dzīvi cietumā par savas 14 gadus vecās meitas izvarošanu, tiesnesis izrādīja žēlsirdību, jo viņu iespaidoja vīrieša reliģiskā ticība.

41 gadu vecajam Deividam Ričardsam ceturtdien Knox County Tennessee piesprieda 12 gadu cietumsodu par savas adoptētās meitas izvarošanu – par 60 gadiem mazāk nekā maksimālais termiņš, ko prasīja prokurori.

Piespriežot iecietīgo sodu, tiesnesis Stīvs Svords aicināja Ričardam sākt darbu kā mācītājam par Bībeles mācību cietumā, kas ir kā vainu mīkstinošs faktors.

Pēc Noxville News Sentinel datiem, Ričardss tika atzīts par vainīgu izvarošanā, incestā un seksuālos uzbrukumos, ko viņš veica, lai ļaunprātīgi izmantotu meitu Amberu Ričardsu, divus gadus pēc kārtas, kopš viņai bija 14 gadi.

Dzimumnoziegumu upuri tiesā parasti netiek identificēti, taču Amber izvēlējās publiski liecināt pēc tam, kad februārī tika notiesāts viņas audžu tēvs.Ceturtdien viņa sniedza sirdi plosošu upura paziņojumu, sakot:

 

“Es gribēju izmest savu ķermeni. Nepagāja ne diena, kad es kaut kādā veidā nedomātu par to, ko viņš man nodarījis. Es patiešām ticu, ka, ja viņam tiktu dota iespēja, viņa upuru sarakstā nonāktu vēl viena meitene.”

 

Prokurori teica, ka Ričardss divus gadus esot izmantojis savu meitu, pirms viņa par to ziņojusi varas iestādēm. Pēc izmeklēšanas tiesu ekspertīzē uz meitenes gultas rāmja tika atrastas Ričardsa spermas pēdas. Tomēr Ričardss apgalvoja, ka ir nevainīgs, sakot savu aizstāvības runu:

 

“Es stāvu, pirms jūs notiesājat mani par noziegumiem, kurus es neizdarīju. Es vienkārši ticu, ka sistēma tikai kļūdījās šajā gadījumā. Neesmu pārliecināts, kāpēc esmu šeit… bet pieņemu, ka tas ir viņa (Dieva) mērķa dēļ.”

 

Ričardss agrāk bija mācītājs “Mana Tēva mājas” baznīcā Lenoiras pilsētā. Tiesā ceturtdien vairāk nekā 30 draudzes locekļi un draugi sēdēja Ričardsa tiesas zāles pusē, demonstrējot atbalstu. Deivids Tomspons, kurš dalīja mācītāja pienākumus ar Ričardsu, apliecināja un izteica šaubas par apsūdzībām, sakot:

“Man šķiet neiespējami noticēt, ka viņš ir vainīgs šajā lietā.” Viņš ir vajadzīgs. Viņa ģimenei viņš ir vajadzīgs. Mūsu baznīcai viņš ir vajadzīgs.”

 

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment