Mājās pagatavojami Čebureki ar kefīra mīklu

Arvien vairāk cilvēku atrod sev iespēju izmēģināt dažādas receptes, un viena no tām, kas ir īpaši iekritusi manā sirdī, ir mājās gatavotās pastētes, kas ir ne tikai garšīgas, bet arī daudz veselīgākas nekā veikalā nopērkamās.

Šodien vēlos dalīties ar jums ar recepti, kuru es nesen izmēģināju – pastētes ar kefīra mīklu. Jāatzīst, ka man pašam tā bija neliela eksperimentēšana, jo parasti šādas mīklas receptes izmanto klasiskos sastāvdaļu savienojumus, taču kefīrs šeit pievieno pavisam citu tekstūru un garšu.

Pēc vairākkārtējiem izmēģinājumiem esmu pārliecinājies, ka kefīra mīkla ir ārkārtīgi veiksmīga.

Tā ir ļoti elastīga, kas ļauj to vieglāk izrullēt un piešķir gatavajam ēdienam gaisīgāku konsistenci. Vienlaikus tā uzsūc mazāk tauku cepšanas laikā, kas ir papildu bonuss tiem, kas vēlas samazināt lieko eļļu vai taukus savā uzturā.

Mīklas pagatavošana ir diezgan vienkārša. Kefīrs mīklai piešķir vieglumu un nedaudz skābenu garšu, kas lieliski kontrastē ar sātīgo pildījumu. Runājot par pildījumu – šoreiz izvēlējos samaisīt malto cūkgaļu un liellopu gaļu, lai iegūtu bagātīgu un garšām piesātinātu rezultātu.

Sastāvdaļas 16 gabaliņiem :

Mīklu kefīrs 300 grami olas 1 gab sāls 1/2 tējk. sāpes 500 grami Pildījums pildījums 800 grami liels sīpols 1 gab ķiploku 2 zobs neliels pētersīļu ķekars 20 grami sāls un pipari pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte :

Sagatavo mīklu. Bļodā sajauc kefīru, olu un sāli. Pievienojiet 80% miltu un sāciet mīcīt mīklu, pakāpeniski pievienojot miltus, līdz mīkla sasniedz vēlamo konsistenci. Tam jābūt elastīgam, bet ne pārāk stāvam.

Mīklu ietin plēvē un ļauj nostāvēties 20-30 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu. Bļodā liek malto gaļu, smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Sajauc. Tālāk ērtības labad sadalu mīklu un pildījumu 16 daļās.

Katru mīklas bumbiņu plāni izrullē. Pievienojiet pildījumu un izdaliet.

Ar mitru pirkstu viegli ietaukojiet mīklas malu, brīvo daļu aptiniet pāri pildījumam un saspiediet.

Apgrieziet malu ar cirtainu nazi (pēc izvēles).

Cep sakarsētā eļļā (dziļās cepšanas temperatūra – 180 grādi) līdz zeltaini brūnai un gatavai.

Pārnes uz papīra dvieļiem, lai uzsūktu lieko tauku daudzumu. Labu apetīti

Leave a Comment