Martinam Dukuram vēl viena zelta medaļa! Viņš uzvarējis Pasaules kausa 2. posmā Vitenbergā!

586907_506x285

Foto: THOMAS EISENHUTH / DPA

Martins Dukurs šodien uzvarēja Vinterbergas trasē Vācijā notikušā Pasaules kausa (PK) otrajā posmā. Viņa brālis – Tomass Dukurs ieņēma 6. vietu. Pirmajā braucienā M.Dukurs ar 56,97 sekundēm bija ātrākais, bet 0,18 sekundes no viņa atpalika mājinieks Aksels Jungks. Trešais bija olimpiskais čempions krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš bija par 0,44 sekundes lēnāks.

Tieši pussekundi no latvieša atpalika Dienvidkorejas skeletonists Juns Sunbins, kurš startēja otrajā starta grupā ar 12.numuru, bet piektais aiz viņa bija T.Dukurs, būdams vēl par trim sekundes simtdaļām lēnāks.

Otrajā braucienā savu sniegumu uzlaboja vācietis Kristofers Grotērs, kurš divu braucienu summā par 0,03 sekundēm apsteidza T.Dukuru, nobīdot latvieti par pozīciju zemāk.

Turpinājumā Sunbins savu pozīciju nezaudēja, bet divu braucienu summā identiskus rezultātus uzrādīja Jungks un Tretjakovs. Pārliecinoši savu otro braucienu veica M.Dukurs, kurš vācieti un krievu divu braucienu summā apsteidza par 0,56 sekundēm, tādējādi triumfējot sezonas otrajā posmā.

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju jau sešas sezonas pēc kārtas. Pagājušajā sezonā viņš uzvarēja sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, bet pārējās divas reizes palika otrais. Tāpat viņš trešo reizi karjerā triumfēja pasaules čempionātā.

M.Dukurs uzvarējis pēdējos sešos Eiropas čempionātos.

Info: tvnet.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment