Mazo Virgas pamatskolu uzkopj un remontē pašu rokām

Nelielais bērnu skaits un ierobežotais finansējums ir viena no lauku skolu problēmām, taču, visiem kopā darbojoties, var ietaupīt līdzekļus. Priekules novada mazākajā skolā – Virgas pamatskolā vēl aizvien kopgaldam vasarās tiek gatavoti ziemas krājumi no dārzā izaudzētajiem dārzeņiem un ogām. Pašu spēkiem tiek veikti arī nelieli iekštelpu remontdarbi. Savukārt pirms mācību gada skolotāji tradicionāli dodas apkārtnes sakopšanas talkā, raksta portāls lsm.lv.

Pēc pedagoģiskās padomes sēdes Virgas pamatskolas skolotāji kopā ar tehniskajiem darbiniekiem uzkopj plašo skolas pagalmu. Tā jau esot tradīcija šādi pastrādāt, sagaidot jauno mācību gadu. Šobrīd gan neērtības sagādājot ieilgušais jumta remonts, jo ēka apjozta ar sastatnēm un arī paša jumta klājuma vēl nav, taču tas netraucēšot sākt mācības.

“Viņiem šodien un rīt vajadzētu likt šo virtuves daļu. 3.septembrī mums būtu jāsāk iet pa šo – pa virtuves daļu, pa tām durvīm iekšā. Es domāju, ka būs,” teica skolas direktore Zaiga Ūdriņa.

Lai sakārtotu un uzlabotu apkārtējo vidi, šovasar nelieli remontdarbi paveikti arī skolas iekštelpās. Protams, sacensties ar lielajām skolām nav iespējams, jo finanšu resursi ir ierobežoti. Daudzi darbi iespēju robežās tiek paveikti pašu spēkiem. Virgas pamatskolas saimnieciskās daļas vadītājs Mareks Šulcs strādājis celtniecībā, tāpēc viņam remontdarbi nav sveši.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk, un redzētu video no notikumu vietas

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment