Melīgas informācijas dēļ par bēgļu pastrādātu laupīšanu Muceniekos rodas jauna kustība ‪#‎IzlasījuKomentāros‬!

Mūsdienās ik pa laikam rodas kādas jaunas kustības. Pēdējo notikumu sakarā ir dzimusi socīālo tīklu kustība ‪‪#‎IzlasījuKomentāros‬. Tas ir labs veids, kā paskatīties uz sevi no malas, atbildot uz jautājumu, vai esmu no tiem, kas dalās (share) ar nepārbaudītām ziņām no dīvainiem avotiem. Lūk, dažas tviterpērles ar haštagu Izlasīju komentāros. FOTO:

a

b

c

d

e

f

h

j

Taču katrai kustībai ir sākums. Kāpēc sākās šī? Izrādās, ka Saeimas deputāta Jāņa Dombravas māte Elita Dombrava, kas ir arī žurnāliste, karjeras mentore, talantu vadītāja, lektore, grāmatu un scenāriju autore, svētdienas vakarā tviterī paziņoja:
Screenshot_157
Līdz rītam ar šo ierakstu dalījās 50 citi sociālo tīklu lietotāji. Ierakstu pamanīja policija, lūdza paskaidrojumus, taču no kundzes bija klusums, līdz vienos naktī viņa atkal čivināja tviterī:
Screenshot_153.1
Kusiņa ieraksts portālā “draugiem.lv” ticis izdzēsts un lietotājs uz laiku nobloķēts.
Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis sacīja: “Šobrīd policijā ir noskaidrots, ka līdz šim policijā nav saņemta nekāda veida informācija par iespējamiem noziegumiem Muceniekos; ne zvanu veidā, ne iesniegumi policijā nav saņemti. Līdz ar to uzskatāms, ka izplatītā informācija ir absolūti nepatiesa. Visticamāk, pirmavots šai informācijai bija “Tvnet” komentārs, kuru vēlāk cilvēki izplatījuši sociālajos tīklos. Tādēļ policija aicina cilvēkus neizplatīt nepārbaudītu informāciju un policija arī nosoda šādu rīcību.”

Pirmavots: 
tvnet

Valsts policijas izplatītais paziņojums:

policija

Pati Elita Dombrava atzīst, ka informāciju neesot pārbaudījusi, bet to palaist tālāk ir bijusi viņas emocionālā reakcija.
Ierakstu izplatīja arī Nacionālās apvienības valdes loceklis, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks.
Valsts policija Latvijas Televīzijai atzina, ka šāda rīcība ir morāli nosodāma, tomēr krimināli sodāma nav.

Arī portālam Runabildes tā ir gadījies! Taču no tā gribam izvairīties! Galu galā, lai arī šobrīd kustība  ‪#‎IzlasījuKomentāros‬ raisa smaidu, tomēr pati situācija ir vairāk nekā nopietna. 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment