No 28. līdz 30.oktobrim notiks ikgadējais hakatons “Climathon”

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs un “EIT Climate-KIC Hub Latvia” sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteri izsludina dalībnieku uzņemšanu hakatonā “Climathon’22: klimatneitrālas pilsētas”.

Hakatona mērķis ir veicināt izpratni par klimata pārmaiņu radītājiem izaicinājumiem un sekmēt ilgtspējīgu un klimatam draudzīgu pilsētvides risinājumu izstrādi. Savukārt 10.-11.novembrī notiks hakatons skolēniem “Young Climathon 2022”.

Rīga un Liepāja ir starp 100 Eiropas pilsētām, kuras uzņēmušās klimatneitralitātes celmlaužu lomu iniciatīvā “NetZeroCities”, tāpēc abas pilsētas kopā ar hakatona sadarbības partneriem AS “Latvenergo” un “Elektrum” piedāvās izaicinājumus, kas saistīti ar energoefektivitāti, atjaunojamajiem energoresursiem, ilgtspējīgu mobilitāti un sabiedrības iesaisti. Komandas, piemēram, pēc Liepājas pašvaldības un Rīgas enerģētikas aģentūras aicinājuma meklēs risinājumus, kas veicinātu enerģijas kopienu attīstību, bet pēc “Latvenergo” un “Elektrum” izaicinājuma – veidos digitālus rīkus, kas sekmētu ātrāku pāreju uz saules enerģijas izmantošanu. Labāko ideju autori sacentīsies par balvām, kopējais balvu fonds ir 5000 eiro.

Hakatona aicināti piedalīties vides un klimatneitralitātes entuziasti ar dažādām kompetencēm un profesionālajām prasmēm. Pieteikšanās komandām un individuāliem ideju autoriem līdz 20.oktobrim, aizpildot anketu – https://climathon.hacktribe.co/

“Climathon” norisināsies RTU Zinātnes un inovāciju centra telpās Ķīpsalas ielā 6A, ar iespēju pieslēgties pasākumam arī attālināti. Vairāk informācijas: https://climathon.rtu.lv/

Lai rosinātu ideju attīstību, 28.oktobrī plkst.12.00-16.00 RTU Zinātnes un inovāciju centrs sadarbībā ar “EIT Climate-KIC” un Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteri organizēs Latvijas energoefektivitātes nedēļas noslēguma dienu. Notiks seminārs un diskusiju cikls par klimatneitralitātes misiju, sabiedrības iesaisti šīs misijas realizēšanā un viedajiem risinājumiem. Noslēdzoties diskusijām, plkst.17.00 svinīgi tiks atklāts “Climathon’22”.

Savukārt hakatonā “Young Climathon 2022” Latvijas ekoskolu skolēni piedāvās savu redzējumu aktuālām problēmām, piemēram, kā izglītot jauniešus par zaļo enerģiju, kā vairot sabiedrības atbildību par klimata pārmaiņām utt. Arī pirms šī hakatona interesentiem būs iespēja piedalīties divos pasākumos. 19.oktobrī plkst.15.00 notiks pasākums “Kas ir zaļā enerģija?” (pieteikšanās: https://ej.uz/YIzalaenergija), bet 2.novembrī plkst.15.00 – “Pilsētas grib būt klimatam draudzīgas. Kā var palīdzēt?” (https://ej.uz/YIKlimatamdraudzigapilseta).

“Young Climathon” rīko RTU Zinātnes un inovāciju centrs, “EIT Climate-KIC Hub Latvia” un Vides izglītības fonds programmā “Young Innovators” sadarbībā ar Eiropas Savienības māju, AS “Latvenergo”, “Elektrum”, Liepājas un Rīgas pašvaldību, zinātnes centru “VIZIUM”. “EIT Climate-KIC HUB Latvia” ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta zināšanu un inovāciju kopienas “EIT Climate-KIC” kontaktpunkts Latvijā.

Papildu informācija:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment