Pasaules stulbākie nodokļi!

nodokli-2

 

Latvijas politiķiem ir viena laba īpašība – viņi neņem vērā starptautisko un vēsturisko pieredzi. Pašlaik viņi cenšas izgudrot jaunus nodokļus. Turklāt pamatojums bieži vien ir absurds. Šinī rakstā jūs varēsiet apskatīt visstulbākos nodokļus cilvēces vēsturē.


Par nodokļu aplikšanu, pasaules mērogā zelta medaļa pienākas Tibetai. XIX-XX gadsimtā šajā valstī eksistēja 1892 nodokļi. Pilsoņiem bija jāmaksā nodokļus par: kāzām, bērnu piedzimšanu, par tiesībām dziedāt, dejot, zvanīt ar zvaniņu, sist bungas utml.. Bet 1926.gadā tika ieviests nodoklis ausīm. Ticiet – tas nav idiotiskākais nodoklis, kuru ir izgudrojuši finansisti…

Viduslaiku Holandē eksistēja nodoklis par logiem. Pateicoties tam Amsterdamā, vecajām mājām ir ļoti šauras fasādes.

Nodoklis par ēnu tika ieviests Venēcijā kopš 1993. gada. To maksā kafejnīcu un veikalu īpašnieki, ja ēna no nojumes krīt uz komunālo zemi.

Nodoklis par sauli – to maksā tūristi, kuri vēlās atpūsties Baleāru salās. Par katru saulaino dienu viņi ir spiesti maksāt valstij 1Eiro.

Nodoklis par brīvu mīlestību. Ķīnas pilsētā Tanjinā par kopdzīvi bez laulības iemīļotiem ir jāšķiras no 120 dolāriem gadā.

Pētera I izgudrojums – pirts nodoklis. Pēc 1704. gadā izdotās pavēles, tirgoņiem un bajāriem bija jāmaksā 3 rubļi gadā par pirts lietošanu, zemniekiem bija jāmaksā 15 kapeikas gadā. Vai nu maksā, vai arī nemazgājies.

Romas imperators Vespasians bija ieviesis nodokli sabiedriskajām tualetēm (viņam arī pieder izteiciens – „Nauda nesmird!”)

Gvinejas pilsoņi joprojām maksā nodokli par mieru. Katrs gads bez kara izmaksā 700 Beļģijas franku gadā.

Prūšu karalis Vilhelms Frīdrihs I ir Parūku nodokļa autors. Turklāt kontrolieri bieži veica pēkšņas pārbaudes, pēkšņi ierodoties pilsoņu mājās viņi vilka nost parūkas to iedzīvotājiem, lai pārbaudīt vai uz tām ir akcīzes nodokļa marka.

Licīnijs, Gallijas vietvaldis bija sadalījis gadu uz 14 mēnešiem, lai biežāk veiktu nodokļu iekasēšanu.

Bizantija – Gaisa nodoklis.Mazāzija – nodoklis par 3 riteni.Viduslaiku Lielbritānija – nodoklis par dūmvadiem.

Cilvēku iztēlei nav robežu.

P.S. Starp citu pirmais nodoklis cilvēces vēsturē ir minēts jau Bībelē: „Un Ābrāms deva tam desmito tiesu no visa, kas tam piederēja.”(1.Mozus,14:21)

Avots: Spoki.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment