Pēdējais sapnis, ko cilvēki sapņo pirms aiziešanas citā pasaulē

Amerikāņu zinātnieki varēja pietuvoties dzīves beigu atšķetināšanai: viņi uzzināja, ka visiem cilvēkiem pirms nāves ir viens sapnis.

Vīzijas pirms nāves

Kā atklājuši zinātnieki, 9 no 10 cilvēkiem redz vienu un to pašu sapni pirms nāves. Tas noskaidrots, aptaujājot cilvēkus, kuri piedzīvojuši klīnisko nāvi. Klīniskā nāve ir atgriezeniska nāves stadija, kas ir sava veida pārejas periods starp dzīvi un reālu aiziešanu citā pasaulē. Parasti šie cilvēki saka, ka tieši pirms nāves viņi it kā ātri uz priekšu redz visu savu dzīvi, radiniekus un tad tumšu tuneli un spilgtu gaismu tā galā. Tomēr izrādījās, ka viss nav tik vienkārši.

Sapņi pirms nāves

Kā liecina pētījumi, apmēram trīs nedēļas pirms savas nāves cilvēks sāk redzēt virkni sapņu ar tādu pašu sižetu. 88% aptaujāto cilvēki ziņoja, ka viņiem ir neticami spilgti sapņi. 72% gadījumu šiem sapņiem ir cits sižets: cilvēki sapņo par to, kā viņi sazinās ar mirušajiem radiniekiem vai draugiem. Ir svarīgi atzīmēt, ka cilvēki piedzīvo tikai pozitīvas emocijas. Turklāt vairāk nekā puse aptaujāto (59% pacientu) sapņos nodarbojās ar lietu vākšanu, somu krāšanu. Bija vēl viena cilvēku kategorija – 29% redzēja savus radiniekus un draugus, bet tikai dzīvus. Un tikai 28% aptaujāto sapņos dzīvoja patīkamas atmiņas no savas pagātnes, lai gan šī kategorija tiek uzskatīta par vispārpieņemtu stereotipu. Lielākā daļa cilvēku šos sapņus uztver kā absolūtu realitāti, jo tie izraisa īpaši spēcīgas emocijas.

Lasi vēl: “Fortūnas favorīti”: zodiaka zīmes, kurām dzīvē veicas

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment