Kļava par Maxima traģēdiju: Cilvēks Latvijā vairs nemīl savu valsti, jo valsts viņam dara pāri!

…raksta turpinājums no 1. lapas

“Pēc Zolitūdes traģēdijas valsts uz dažām dienām kļuva normālāka, pazemīgāka, vienotāka. Mazliet aprāvās mūsu ļaunums, egoisms, žults, necieņa. Bet tas bija tikai uz dažām dienām,” teica Kļava.

“Tas, kas pašlaik notiek ar netīrās veļas pētniecību – kas kam, par ko samaksāja, nesamaksāja, izmērīja, piegrieza, nepiegrieza, uzrāda šīs sistēmas korumpētību, amoralitāti un milzīgo savstarpējo sasaistītību. Tas nav viena cilvēka darbs vai nedarbs, tas ir daudzu simtu. “Maxima” traģēdija ir politiska problēma, nevis tehniska. Ja būs jauna “Maxima”, tā tāpat tiks “norakta”. Tā ir sistēma, sistēma nevar sevi iznīcināt. Sistēma muļļās, attaisnos, korumpēs un izdzīvos.”

Kļava arī atzīmēja, ka cilvēks Latvijā vairs nemīl savu valsti, jo valsts viņam dara pāri.

“Neveidojas pamats. Cilvēks un valsts kā vienota mīlestības devēja sistēma. Ir palikusi teritorija, privāts kolhozs dažiem klaniem, kas taisa savus rēbusus. Mēs neesam demokrātiska sabiedrība. Mēs tā sevi definējam, ka esam demokrātiska, brīva Rietumu valsts. Mēs esam smagi slima postpadomju teritorija,” tā Kļava.

Jau ziņots, ka otrdien LTV pirmajā kanālā demonstrēja dokumentālo filmu par Zolitūdes traģēdiju “Paraugprāva” (to var noskatīties ŠEIT).

“Komūna7” uzņēmusi dokumentālu filmu par Zolitūdes traģēdiju “Paraugprāva”, kurā intervēti notiekošajā krimināllietā iesaistītie advokāti, cietušie, kā arī citi sabiedrībā atpazīstami cilvēki.

Avots: Focus.lv / apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment