Policija BRĪDINA: Nepilngadīgajiem darba meklētājiem jāuzmanās no perversiem “darba devējiem”!

29. maijā VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti, kuri specializējas pret nepilngadīgo tikumību un dzimumneaizskaramību vērsto noziedzīgo noziegumu apkarošanā, ieradās vīrieša dzīvesvietā Pļavniekos, lai veiktu kratīšanu. Kratīšanas laikā tika izņemti datu nesēji, kuru saturs šobrīd tiek pārbaudīts. Šajā pašā dienā dzīvesvietā tika aizturēts aizdomās turētais 1974. gadā dzimušais vīrietis, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Pašreizējā informācija liecina, ka vīrietis seksuāla rakstura sarakstēs ievilinājis vairākas meitenes, no kurām daļa bijušas vien 14 un 15 gadus vecas.

Saistībā ar notikušo VP uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 162. panta pirmās daļas – par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētais šobrīd atrodas izolatorā.

Šis ir viens no gadījumiem, kā ir izvērtušies darba meklējumi skolēniem. Ņemot vērā citu neveiksmīgo pieredzi, policija brīdina par pastāvošajiem riskiem, meklējot darbu vasarai!

Avots: diena.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment