Prokrieviskais aktīvists Ilarions Girss ir pametis Latviju, lai atgrieztos mīļajā Krievijā!

zarja-002

Sava sociālā tīkla facebook profilā Ilarions Girss, prokrieviskais aktīvists un organizācijas “Russkaja zarja” līderis, ir paziņojis, ka pametis Latviju. Iemesls – viņš Latvijā esot izdarījis visu, kas bija viņa spēkos, tāpēc atgriezies savā mīļajā Krievijā.

Jau šīs nedēļas sākumā viņš ir atgriezies Maskavā, kur tika silti un mīļi sagaidīts. Tomēr, lai arī prom no Latvijas, Girss solīja, ka iespēju robežās turpinās atbalstīt tiesībsargājošās iniciatīvas.

Krievu ideālists ar cīnītāja raksturu. Tā viņu dēvē blogā illarion.lv. Kopš 2011. gada Ilarions Girss piedalījās krievvalodīgo protesta akcijās, kas noveda pie referenduma par krievu valodu kā otru oficiālo valsts valodu Latvijā. Referenduma rezultāti nebija tādi, kā tā iniciatori gaidīja, taču Girss kļuva par vienu no līderiem, lai cīnītos par krievvalodīgo iedzīvotāju tiesībām Latvijā. Līdz ar to viņam no Latvijas žurnālistu puses tika pievērsta pastiprināta uzmanība, par kuru tendenciozitāti Girss rakstīja savā blogā.

2015. gada 6. jūlijā Ilarions Girss pameta Latvijas politikas skatuvi. Dažas nedēļas pirms tam youtube tika ievietots video, kā šis kungs sadedzina savu Latvijas pasi..

Avots: labdien.lv, Foto: illarion.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment