Redzot ultrasonogrāfijas rezultātus, ārsti vecākiem ieteica veikt abortu. Viņi atteicās.. un labi, ka tā..

Uzmanību! Šis raksts satur attēlus, kas var šķist šokējoši un nepatīkami!

Bieži vien, izmeklējot sievieti grūtniecības laikā ārsti pamana kaut ko tādu, kas liecina, ka mazulis mātes vēderā neattīstās tā kā vajadzētu un ka piedzimstot viņam var būt dažādas veselības problēmas, kuru dēļ mazais var neizdzīvot, vai visu savu mūžu būt, piemēram, piesiets pie gultas. Reizēm ārsti iesaka veikt abortu. Kādi vecāki piekrīt pārtraukt grūtniecību, bet kādi nepiekrīt.

Hollija (Holly Hodgson) ļoti priecājās, kad uzzināja, ka gaida mazuli. Tomēr 12. grūtniecības nedēļā, apmeklējot ārstu, sieviete saņēma sliktas ziņas. “Ar jūsu bērniņu viss nav kārtībā,” paziņoja ārsts. Ultrasonogrāfijas izmeklēšanas laikā tika pamanīts, ka bērns sirgst ar vēdera priekšējās sienas defektu jeb gastroshīzi (gastroschisis).

usg

Ārsti paskaidroja satrauktajiem vecākiem, ko tas nozīmē – mazulis piedzims ar zarnām ārpus vēdera dobuma.

Sievietes grūtniecību uzraugošais ārsts, kam šāda slimība nebija pirmais gadījums praksē, ieteica veikt abortu un nemocīt bērnu, jo viņam uzreiz pēc dzimšanas būs jāveic vairākas operācijas. Tomēr vecāki nesteidzās ar lēmuma pieņemšanu. Viņi noskaidroja, ka 10% gadījumu mazuļi nomirst infekcijas vai slimības radīto sarežģījumu dēļ, taču pārējos 90% gadījumu mazuļi dzīvo pilnvērtīgu dzīvi. Tāpēc vēl nedzimušā bērna vecāki nolēma mazulim dot iespēju uzveikt slimību.

Kad bērns piedzima, vecāki jau bija gatavi tam, ko redzēs. Mazuļa zarnas patiesi bija ārpus ķermeņa un šķita milzīgas, salīdzinot ar mazo ķermeni.

bb

Uzreiz pēc dzimšanas ārsti bērnu ietina speciālā plēvē, lai pasargātu viņa iekšējos orgānus no ārējo apstākļu iedarbības. Jau pēc divām nedēļām puika pārcieta savu pirmo operāciju.

bb3

Tikai pēc diviem mēnešiem vecāki varēja Tediju vest mājās no slimnīcas.

Hollija vēl aizvien dusmojas uz ārstiem, kas ieteica viņai pārtraukt grūtniecību. Ģimene vēlas dalīties ar savu stāstu, lai parādītu, ka par spīti briesmīgajai diagnozei Tedijs izdzīvoja un veiksmīgi turpina atlabšanas procesu.

bb4

Avots: g8ozd.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment