Ričarda Gīra ieraksts Facebook sacēla pamatīgu emociju vētru… Kāpēc tā?

ricards-girs

Ričards Gīrs ir pasaulslavens aktieris un arī vienkārši sociāli aktīvs cilvēks! Nesenais viņa ieraksts Facebook sociālajā tīklā izsauca veselu emociju vētru – tas tika pārpublicēts simtiem tūkstoši cilvēku. Bet, ko tad īsti viņš uzrakstīja? 

“Viena mana drauga mamma vienmēr ir pieturējies pie veselīga dzīvesveida. Viņa deva priekšroku tikai veselīgai pārtika, nelietoja alkoholu, nesmēķēja, veica fiziskas aktivitātes un baidījās parādīties saulē bez aizsargkrēma. Viņa regulāri konsultējās ar dietologiem un fizioterapeitiem, nesavtīgi sekojot viņu norādēm. Var teikt, ka viņa bija nedaudz jukusi ar savu veselību.

Tagad viņai ir 76 gadi, un viņai atklāja ādas vēzi, kā arī kaula smadzeņu vēzi. Turklāt sievietei ir osteoporoze smagā formā…Mana drauga tēvs sev nekad neko neatteica. Viņš nekad nav nodarbojies ar sportu, ļoti mīlēja labi un kārtīgi paēst, uzsmērējot sviestu pa taisno uz bekona. Varēja atļauties iedzert, un sauļojās pludmalē līdz brīdim, kad āda sāka lobīties nost.

Var teikt, ka visu savu dzīvi viņam bija nospļauties par ārstu ieteikumiem, viņš dzīvoja tā, kā viņam patika. Tagad viņam ir 81 gads, un ārsti saka, ka viņa veselību varētu apskaust pat jaunieši.

Lai kā jūs arī necenstos, jūs nekad nevarēsiet paslēpties no savas iekšējās indes. Agri vai vēlu, bet tā jūs pārņems. Kā teica nāvējoši slimā mana drauga mamma: “Ja es būtu zinājusi, ka mana dzīve beigsies tā, tad es nekad nebūtu klausījusi ārstus, bet gan dzīvotu tā, kā pašai labpatīk.”

Tāda dzīve, un neviens no mums no šejienes dzīvs neizkļūs. Tāpēc nevajag attiekties pret sevi kā pret kaut ko otršķirīgu. Kamēr ir laiks, vajag dzīvot tā, kā pašam labpatīk. Jo rīt var būt jau par vēlu.

Tāpēc dariet to, ko jums gribas. Ēdiet garšīgu ēdienu, sauļojieties saulē, nekautrējieties paslinkot. Esiet muļķīgi un jocīgi, bet esiet tādi, kādi esiet. Jo visam pārējam vienkārši nav laika!”

Iespējams šajos vārdos ir vērts ieklausīties, jo tikai sekojot saviem sapņiem un dzīvojot tā, kā vēlamies, mēs varam būt patiesi laimīgi!

Leave a Comment