Rīgas pašvaldības policijas skaidrojums, kāpēc viņi izraksta omītēm protokolus!

…raksta turpinājums no 1. lapas

Situāciju skaidro RPP pārstāvis Toms Sadovskis:

“Konkrētajā gadījumā RPP darbinieki bija saņēmuši izsaukumu par nelikumīgu tirdzniecību, līdz ar to nedrīkstēja nereaģēt.

Turklāt arī policisti ir cilvēki un, ticiet man, viņiem nekādu prieku nesagādā tramdīt tantītes.

Uz šādiem izsaukumiem parasti izbrauc vien tad, kad citi izsaukumi ir apkalpoti (piemēram, ģimenes konflikti, uz ielas guļošas personas utt.), tāpat ar zemu prioritāti ir izsaukumi uz daudzdzīvokļu namu pagalmiem par tur novietotām automašīnām.

Konkrētajā situācijā policisti ieradās un, ņemot vērā, ka pārkāpums ir nebūtisks kundzei tika izteikts mutvārdu aizrādījums.

Tāpat policisti sastādīja profilaktisko pārrunu protokolu – tas ir dokuments, kurā tiek aprakstīts padarītais, nevis protokols, kurā tiek piemērots sods.

Konkrētajā protokolā tika juridiski nostiprināts tas, kādēļ kundze nav saucama pie atbildības. Tādēļ atgādinu, ka ne vienmēr viss ir tā, kā no malas tas mēdz izskatīties.”

Izrādās, ka šajā konkrētajā gadījumā kundze bija gatava arī samaksāt nodevu* un policisti viņai ne tikai pastāstīja, kur var nokārtot visus dokumentus, bet arī, kā nokļūt līdz attiecīgajai vietai.

* Rīgā ir simtiem vietu, kas speciāli atvēlētas tirdzniecībai, kā ziņo Rīgas pilsētas izpilddirektora pārstāvis. Tiem, kas vēlas nodarboties ar tirdzniecību, izpilddirekcijā jāsaņem atļauja, samaksājot nodevu – 1,42 EUR dienā. Ja jums ir pazīstams pensionārs, kas tirgo adītas zeķes vai, piemēram, ķiplokus, palīdziet viņam nokārtot šo atļauju, lai vecākam cilvēkam nebūtu lieku raižu.

Avots: Riga.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ludmila Geida</cite>

    Par vienu cimdu pāri, kuru varbūt tai dienā pat nepārdos, rīkļu rāvējiem, jāsamaksā nodeva, vai likuma lēmēji ir redzējuši šīs sastrādātas rokas, kas izada cimdu, zeķi, vai izaudzē bunti ķiploku?

Leave a Comment