SAGAIDĀM mūsu ČEMPIONU! Šodien 2.aprīlī plkst. 17:25 mājās atgriežas Mairis Briedis!

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien uzvarēja Vācijas pārstāvi Marko Huku un izcīnīja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā. Kas šāds profesionālajā boksā vēl nebija izdevies nevienam Latvijas sportistam! Šodien, 2. aprīlī, mūsu izcilais sportists atgriežas mājās no sacensībām Dortmundē. Jau rīta pusē Briedis no Dortmundes izlidojis uz Varšavu, ziņo portāls focus.lv.

Maira Brieža treneris Sandis Kleins norādījis, ka šodien ap plkst. 17:25 Mairis ielido Rīgas lidostā no Varšavas. Visi aicināti ar ovācijām sagaidīt mājās mūsu čempionu! Reisa numurs: 17:25 BT468 Warsaw.

Briedis uzvaru izcīnīja pēc tiesnešu lēmuma, jo bokseri aizvadīja pilnus 12 raundus. Latvietim uzvaru pēc punktiem piešķīra visi trīs tiesneši – 116:111, 117:110 un 118:109.

Līdz šim vēl nevienam Latvijas sportistam profesionālajā boksā vēl nebija izdevies kļūt par pasaules čempionu.

Pēc šīs cīņas Briedis savā īpašumā ieguvis arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas sākotnēji piederēja Hukam.

Lai arī cīņa sākās diezgan piesardzīgi un Briedis vairāk pētīja pretinieka rīcību ringā, pirmā raunda beigās abi bokseri aktivizējās un latvietis sekmīgi trāpīja sitienu no apakšas. Cīņas laikā apstiprinājās jau iepriekš Latvijas sportista vairākkārt teiktais, ka Huks boksējas netīri, jo Vācijas pārstāvis vairākkārt pēc saķeršanās izpildīja sitienus pa Brieža pakausi. Otrajā raundā latvietis jau izpildīja vairākus sekmīgus taisnos sitienus, bet nākamajā trīsminūtē Huks izlaida vairākus sitienus, turklāt Briedis izskatījās ļoti pārliecinoši.

Ceturtajā raundā jau spēcīgu sitienu pa galvu saņēma Briedis, tomēr viņš ātri atguvās, kamēr Huks jau izskatījās nedaudz saguris, turklāt šīs trīsminūtes pašā noslēgumā Vācijas pārstāvis iesita pretiniekam ar elkoni. Uzreiz pēc tam latvietis atbildēja ar vairākiem sitieniem, norādot, ka arī viņš ir gatavs netīrai cīņai. Arī piektais raunds turpinājās Brieža zīmē, turklāt tā noslēdzošajās 30 sekundēs abi sportisti atkal bija ļoti aktīvi, veicot bīstamus sitienus, bet atkal veiksmīgāk šādos brīžos darbojās latvietis.

Raksta turpinājums nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment