Skandāls Ņujorkā! Kristaps Porziņģis neierodas uz tikšanos ar “Knicks” prezidentu Filu Džeksonu!

Sezonas gaitā Porziņģis neslēpa, ka kluba iekšienē visos līmeņos netrūkst neskaidrību par “Knicks” nākotnes perspektīvu, tāpat viņš izteica neizpratni par Ņujorkas komandas galvenā trenera Džefa Hornačeka mainīgajiem spēles zīmējumiem. Vēl sezonas pirmajā daļā vienība tikai retu reizi izmantoja Džeksona izloloto trijstūra uzbrukumu, kamēr februārī pēc NBA Visu zvaigžņu spēles notika izmaiņas un šāds risinājums tika izmantots biežāk.

Sezonas gaitā “Knicks” arī vairākkārt mainīja sistēmas aizsardzībā, kas jau tā bija viens no komandas vājākajiem punktiem. Piektdien notikušajā preses konferencē Džeksons norādīja, ka starp spēlētājiem un Hornačeku attiecības ir saspringtas.

“Domāju, ka dažbrīd sezonas gaitā komanda bija pašķīrusies, turklāt bija arī nesaskaņas. Tam ir jābeidzas un tā tas arī notiks,” uzsvēra Džeksons.

“Knicks” prezidents preses konferencē arī teica, ka Porziņģa aizmainīšana uz kādu citu klubu šajā starpsezonā ir pilnībā izslēgta, kā arī slavēja latvieti par veikto progresu. Tiesa, viņš vienlaikus norādīja, ka basketbolists vēl nav gatavs kļūt par Ņujorkas komandas līderi.

“Nedomāju, ka Kristaps ir gatavs. Viņam ir tikai 21 gads. Būt līderim šajā komandā ir pārāk liela nasta jebkuram spēlētājam,” norādīja Džeksons. “Tomēr Porziņģis ir apliecinājis sevi kā uzvarēt gribošu basketbolistu. Esam ļoti apmierināti ar to, kā viņš ir progresējis, lai gan viņam noteikti bija pārdomas par savu fizisko kondīciju, jo veselības problēmu dēļ nācās izlaist vairākas spēles.”

Tāpat Džeksons piektdien nekautrējās vēlreiz pieminēt Entoniju, uzsverot, ka basketbolistam būtu laiks atstāt “Knicks” komandu.

“Ar Entoniju sastāvā neesam varējuši izcīnīt uzvaras, tāpēc komandas labā būtu vērtīgāk, ja viņš dotos kur citur, tādējādi izmantot savu talantu vienībā, kur iespējams pacīnīties par čempiontitulu. Šobrīd mums ir nepieciešami spēlētāji, kuri ir aktīvi, var spēlēt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Es teicu Entonijam, ka netaisāmies no viņa rupji atbrīvoties, taču vēlamies veikt uzlabojumus,” izteicās Džeksons.

Džeksons ar Entoniju esot ticies ceturtdien, un “Knicks” prezidents norādījis viņam, ka nepieciešams atstāt komandu, lai gan basketbolists tādu vēlmi neesot izteicis.

Tikmēr Porziņģis vairākkārt iepriekš minējis, ka viņa NBA karjeras attīstībā liela nozīme bijusi tieši Entonijam, kurš nekad neesot liedzis padomu.

Tāpat Džeksons piektdien neizslēdza iespējamību, ka “Knicks” komandā varētu palikt Rouzs, kuram vasarā noslēgsies līgums un viņš kļūs par brīvo aģentu. Pats spēlētājs esot apliecinājis, ka Ņujorkā spēlēt viņam paticis.

Porziņģis šosezon aizvadītajās 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

Avots: Tvnet.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment