Slepens plāns paredz no ES tuvāko nedēļu laikā deportēt 400 000 bēgļus!

Patvēruma meklētājiem, kas nonākuši kādā no Eiropas Savienības valstīm ir jāiziet dažādas procedūras, kas palīdz noskaidrot, vai cilvēkam ir piešķirams bēgļa statuss. Patvēruma meklētāji tiek reģistrēti, tad tos nosūta uz uzņemšanas centriem. Tur viņi vairākas nedēļas gaida interviju, kurā sīki un detalizēti tiek iztaujāti, lai noskaidrotu, vai viņi tiešām nāk no Sīrijas, vai, piemēram, ir iegādājušies tikai Sīrijas pasi, lai nokļūtu Eiropā. Ja intervija, kas ilgst 3-4 stundas nav izturēta – ja nevar pierādīt, ka tiešām bēdz no kara plosītajiem reģioniem, tad patvēruma meklētājus sūta atpakaļ uz mītnes zemēm. Tas nav viegli, jo ir tādi, kas paši to nevēlas un arī viņu mītnes zemes bēģļus atplestām rokām atpakaļ nepieņem.

Focus.lv raksta: “Atbilstoši slepenam plānam, tuvāko nedēļu laikā no Eiropas Savienības (ES) tiks deportēti vairāki simti tūkstoši nelegālo imigrantu, kuriem bēgļa statusa piešķiršana ir atteikta, ziņo Times, atsaucoties uz tā rīcībā esošiem dokumentiem.

Brisele draudot atsaukt savu palīdzību, pārtraukt tirdzniecības darījumus un vīzu vienošanās ar tādām valstīm kā Nigēra un Eritreja, ja tās atteiksies pieņemt atpakaļ savus ekonomiskos migrantus. Plāns arī paredzot tūkstošiem migrantu aizturēšanu ES valstīs, lai novērstu viņu izvairīšanos no deportācijas, norāda izdevums. Deportācija skaršot arī Afganistānas, Lībijas un Sīrijas izcelsmes migrantus.

Bēgļa statuss tiks atteikts vairāk nekā 400 000 patvēruma meklētāju, kas ES ieradušies šī gada pirmajā pusē.

Lielbritānija, kura neietilpst Šengenas zonā, nepiedalīsies migrantu deportācijā, taču britu iekšlietu ministre sliecoties atbalstīt šo iniciatīvu, īpaši ja tā ļautu no migrantiem atbrīvot Kalē Francijā, no kurienes tie cenšas nokļūt Lielbritānijā.

Saskaņā ar migrantu deportācijas plānu, ES ārējo robežu drošības aģentūra “Frontex” nodrošinās pilnībā līdzdarbosies šajā procesā. Valstis, kuras nerīkosies atbilstoši starptautiskajām nelegālo migrantu deportācijas tiesību normām, draud sods no Eiropas Komisijas (EK) puses.

“Dalībvalstīm ir sistemātiski jāpieņem lēmumi par deportācijām, kā arī jānodrošina viss nepieciešamais, lai identificētu un nogādātu atpakaļ nelegāli ieradušos trešo valstu pilsoņus,” teikts dokumentā.

Pēc pēdējiem “Frontex” datiem, līdz septembra beigām ES valstīs šogad bija ieradušies 630 000 migrantu. EK ir paziņojusi, ka pašreizējā migrācijas krīze ir pasaulē lielākā kopš Otrā pasaules kara laikiem.

Leave a Comment