Šokējošā patiesība! Kamēr valstij jāglābj “airBaltic”, kompānijas vadītāji dzīvo kā miljonāri!

airbaltic-miljonari
Kamēr nacionālā aviokompānija “airBaltic” prasa glābiņu no valsts 80 miljonus eiro apmērā, tās ārzemēs atrastie vadītāji, “latviešu maizē” dzīvojot, spējuši vairot savu personisko rocību, tikt pie dārgiem auto un nekustamajiem īpašumiem, kā arī sociālajos tīklos izlielīties ar īsteni aristokrātisku dzīvesveidu, vēsta Vakara Ziņas.

Vācietis Martins Gauss, kam Latvijas valsts nu jau piecus gadus uzticējusi «airBaltic» vadību, algā ik gadu saņem teju miljonu eiro, kas viņam ļauj dzīvot ar miljonāra vērienu, pat nopērkot trešo privātmāju, šoreiz – Itālijā. Savukārt par viņa “labo roku” dēvētais “airBaltic” valdes loceklis slovāks Martins Sedlackis, kurš ir gados jaunāks, par pusmiljonu lielo algu demonstrē miljonāru atvases cienīgu dzīvesveidu.

“Vakara Ziņu” uzmeklētās Sedlacka dzīvesbiedres Kamilas Mikolajovas sociālajā tīklā “Instagram” publiskai apskatei ievietotās pikantās fotogrāfijas rāda, ka pāris mīl eksotiskus ceļojumus uz Dubaiju, Puketas kūrortu Taizemē un iepirkšanos Losandželosā, dizaineru veidotus apģērbus un aksesuārus, kā arī dārgas viesnīcas, piemēram, luksusa klases “Sheraton”.

Sedlackis pagājušajā gadā vien “airBaltic” algā saņēmis vairāk nekā pusmiljonu – 520 843 eiro – un ienesīgo amatu izmantojis ne tikai labai dzīvei, bet arī ieguldījumiem nekustamajos īpašumos. Kad Sedlackis 2012. gada maijā nokļuva “airBaltic” valdes locekļa amatā, viņš nebija deklarējis nevienu sev piederošu nekustamo īpašumu. Šogad, pēc trim gadiem “airBaltic” maizē, Sedlackis deklarējis jau četrus zemes īpašumus, divus dzīvokļus, kādu būvi un vēl pāris nekustamos īpašumus, kas nav atšifrēti. Sedlackis kopīpašumā iegādājies zemi un dzīvokli Mārupē, dzīvokli Prāgā, kur strādā viņa draudzene Kamila, un vēl zemes gabalu citviet Čehijā. Dzimtajā Slovākijā «airBaltic» valdes loceklis iegādājies divus zemesgabalus un būvi. Sākot darbu “airBaltic”, Sedlackis līzingā iegādājies jaunu BMW markas automašīnu – var secināt no viņa Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegtajām valsts amatpersonas deklarācijām.


airbaltic-miljonari-2
Sedlacka šefs vācietis Martins Gauss, kā jau “airBaltic” valdes priekšsēdētājs, spējis nopelnīt teju divtik. Latviešu nacionālā aviokompānija viņam tikai pagājušajā gadā vien algā izmaksājusi teju miljonu – 935 225 eiro. Kad Gauss pirms četriem gadiem – 2011. gada novembrī sēdās pie «airBaltic» stūres, viņš bija deklarējis tikai divus sev piederošus nekustamos īpašumus – pa vienai privātmājai Vācijā un Austrijā. Pērn Gauss jau bija ticis pie privātmājas arī Itālijā – Pizas provincē. Nonākdams «latviešu maizē», Gauss no braucamrīkiem deklarēja tikai kvadrociklu un 2010. gadā ražotu, līzingā pirktu BMW markas automašīnu. Tagad šis BMW Gausam jau izrādījies par vecu, un tā vietā viņa autoparkā nonākušas divas jaunas 2014. gada izlaiduma BMW mašīnas. 2011. gadā Gauss iegādājies arī BMW koncerna ražoto stilīgo “Mini Cooper” mašīnīti – tas secināms no «airBaltic» valdes priekšsēdētāja VID iesniegtajām valsts amatpersonas deklarācijām.

Avots: Focus.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment