Šokējoši! Medicīnas personāls aizsūta mājās bezsamaņā esošu kungu ar galvas traumu, kurš mājās nomirst..

chair-89156_960_720

Reģionālais laikraksts “Talsu Vēstis” ziņo par kādu nepatīkamu un traģisku kādas ģimenes pieredzi. Viņi vēlējās dalīties ar savu stāstu par medicīnas personāla rīcību, uzstājot, ka cietušais, kaut bezsamaņas stāvoklī, bet jāved mājās. Uz vairākkārtējiem lūgumiem atstāt vīrieti slimnīcā nav reaģējuši, bet draudējuši izsaukt policiju.

Maija sākumā 63 gadus vecs vīrietis nokritis un sasitis galvas aizmugurējo daļu (kungs bijis alkohola reibumā). Brūce bijusi aptuveni 5 cm gara un 1 cm dziļa. Vīrietis ar ātro palīdzību nogādāts slimnīcā. Paša spēkiem uzkāpis un nokāpis no rentgena galda un iegūlies gultā. Lokālās anestēzijas laikā kungam uzliktas 5 šuves. Pēc tam vīrieti neesot varējuši piecelt. Ap 20:30 medicīnas darbinieki zvanījusī vīrieša sievai, lai brauc pēc savainotā kunga.

Pēc vīrieša aizbrauca krustmeita, jo ģimene dzīvo salīdzinoši tālu no pilsētas. Atbraukusī krustmeita apjautusi, ka vīrieti nevar pamodināt. Bijis skaidrs, ka viņš ir bezsamaņā, nevis vienkārši aizmidzis, taču medicīnas personāls uzstājis, ka vīrietis ir jāved mājās.

Sieviete nav varējusi savu krusttēvu piecelt, tāpēc zvanījusi cietušā dēlam, kurš solīja tēvam pēc darba aizbraukt pakaļ.

Dēls ieradās slimnīcā pirms plkst. 23:00. Arī viņam nav izdevies tēvu pamodināt – vīrietis kustināts, purināts, uzrunāts, viņam pat dots ožamais spirts. 63 gadus vecais kungs nav reaģējis. Dēls teicis, ka samaksās visu nepieciešamo summu, lai tikai ļauj atstāt tēvu slimnīcā. Taču medicīnas personāls palicis pie sava – jāved prom, ja to nedarīs, tad izsauks policiju.

Galu galā vīrietis iecelts ratiņkrēslā, aizvests līdz dēla automašīnai un, ķirurgam piepalīdzot, iesēdināts transportlīdzeklī.

Mājās vīrietis ieguldīts gultā un tur gulējis, lai gan par gulēšanu to nevarot nosaukt. Ģimene uzstāj, ja kungs gulētu, viņu tomēr varētu pamodināt. Ap plkst. 7:30 no cietušā mutes nākušas putas. Izsaukta ātrā palīdzība, kuras mediķi konstatējuši vīrieša nāvi. Arī viņi bijuši neizpratnē, kāpēc bezsamaņā esošu vīrieti nav paturējuši slimnīcā. Ātrās palīdzības mediķi zvanījuši uz slimnīcu, taču medicīnas iestāde, kurā kungs bijis, apgalvo, ka viss bijis kārtībā. Par pacientu esot parūpējušies un neesot redzējuši vajadzību viņu atstāt slimnīcā.

Dēls vaicā – vai tāda attieksme bijusi tikai tāpēc, ka tēvs bijis alkohola reibumā?

Šobrīd neviens nezina patieso vīrieša nāves iemeslu. Ja tiktu veikta sekcija, tad būtu skaidrs nāves iemesls, taču neveiksmīgas komunikācijas dēļ starp mirušā piederīgajiem un ģimenes ārsti, šāda iespēja tikusi izslēgta. Vīrieša ģimenes locekļi domājuši, ka sekcija būs pārāk dārga, tomēr ģimenes ārste aizmirsa pateikt vai nezināja, ka Ventspils slimnīcas morgā Latvijas pilsoņiem sekciju veic par velti.

Zinot vīrieša vecumu un faktu, ka viņš bija aizrāvies ar alkoholu, nāves iemesls varēja būt akūts infarkts vai sirds nepanesība, vai problēmas ar aknām un nerviem, taču tie ir tikai minējumi.

Mirušā vīrieša ģimenes locekļi nav gatavi uzsākt tiesvedības procesu, jo tas “mirušo vairs neatgriezīs”..

Avots: talsuvestis.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment