Šokējoši! “Nāves spēle” Rīgas skolā: 5. klases skolniece izleca pa logu (+VIDEO)

Video var dzirdēt šausminošās spēles “zilais valis” nosaukumu.

https://www.youtube.com/watch?v=jIQ4v4KxR5E

“Mēs vēlamies rūpīgu izmeklēšanu! Varbūt ar bērniem manipulējis kāds pieaugušais,” teica cietušās klasesbiedra māte.

Vecāki necer, ka policija spēs palīdzēt. Atgādināsim, ka februāra beigās Valsts policija organizējusi speciālu preses konferenci, kurā likumsargi informējuši, ka nav guvuši pierādījumus, ka kāds pieaugušais ar nodomu mudina bērnus un pusaudžus nodarīt miesas bojājumus.

“Policija gan ir saskārusies ar situāciju, kad jaunieši internetā, savstarpēji apmainoties ar informāciju, viens otru izaicina un tajā skaitā draud. Šo informāciju pārbaudījām un konstatējām, ka tie ir bērni, kas muļķojas vai jokojas. Bažas gan rada masveidība, kādā jaunieši, uzzinot par it kā šīs spēles esamību, iesaistās informācijas apmaiņā. Protams, šādā sarakstē tiek doti pietiekami nevainīgi uzdevumi, piemēram, kaut ko nofotografēt vai ierunāt, taču to visu organizē vienaudži,” skaidroja VP Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

“Es pats piedalījos divās šādās grupās, bet pēc četrām dienām aizgāju – apnika,” pasmējās policijas pārstāvis.

Cietušās 11 gadus vecās meitenes klasesbiedru vecāki ir ļoti satraukušies: viņiem nav skaidrs vai skolotāji un psihologi apspriedīs ar bērniem šo problēmu. Tā kā sācies pavasara brīvlaiks, tad vecākiem ir aizdomas, ka problēma netiks apspriesta un risināta. Viņi aicina pedagogus un psihologus vērst uzmanību uz notikušo, lai izkaustu problēmu, kas jau kļūst masveida.

Policija nekomentē notikušo. Krīzes centrs nav izveidots, sociālie dienesti un psihologi nav sākuši darbu ar “zilā vaļa” upura klasesbiedriem, vēsta kompromat.lv.

Avots: Focus.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment