Šokējoši! Prātam grūti aptverama Latvijas valsts karoga zaimošana Rīgā, Torņakalnā!

karogs

4. jūlija vēlā vakarā Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma sūdzību, ka 3 agresīvi jaunieši Torņakalnā demolē svešu īpašumu. Pēc aculiecinieku stāstītā trijotne ar kājām situsi elektrosadales skapi, atkritumu urnas un zaimojuši Latvijas valsts karogu.

Kad uz izsaukuma vietu ieradās policijas darbinieki, viens jaunietis aizbēdzis. Divi viņa biedri teikuši, ka aizbēgušais draugs norāvis no masta karogu, pēc tam aptinis sev to apkārt. Jaunietis karogā noslaucījis savu dibenu, vēlāk nometa karogu zemē, to spārdīja un noslaucīja kājas.

Policija uzsāka aizbēgušā jaunieša meklēšanu. Pēc aptuveni 30 minūtēm tika pamanīts huligāna aprakstam līdzīgs jaunietis. Viņš tika nogādāts policijas iecirknī, kur aculiecinieki atpazina karoga zaimotāju. Pēc jaunieša personības noskaidrošanas tika noskaidrots, ka viņš jau ir ticis izsludināts meklēšanā.

Par Latvijas valsts karoga bojāšanu vai valsts simbolu zaimošanu var draudēt 3 gadu cietumsods vai naudas sods līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment