Šokējoši! Zimbabves prezidents par sliktu startu pavēlējis arestēt… VISUS Rio olimpiešus!

Zimbabves-prezidents-Roberts-Mugabe

Diezgan baisi būt Zimbabves olimpiskās komandas sportistam, jo Zimbabves prezidents Roberts Mugabe policijas ģenerālkomisāram Augustinam Čihuri pavēlējis arestēt visus Rio olimpiešus, kas no Brazīlijas atgriezās bez medaļām, informē “News of Africa”.

Diemžēl Zimbabves augstākais sasniegums bija Endrjū Pīblsa izcīnītā 8.vieta airēšanā vieniniekiem, bet kopumā valsti šī gada Rio olimpiskajāš spēlēs pārstāvēja 31 atlēts.

Orezidents Mugabe ir tiešs un skarbs – viņš uzskata, ka sportisti ir nelietderīgi iztērējuši valsts naudu: “Ja jūs neesat gatavi sevi ziedot labu rezultātu sasniegšanai, ja jūs nevarat pat tik daudz, kā izcīnīt kādu 4. vai 5.vietu (ko izdevās paveikt Zimbabves kaimiņiem Botsvanas sportistiem), tad kāpēc jūs vispār braucāt un tērējāt mūsu naudu?”

Viņš arī piebilst, ka tikai karoga pacelšanai un himnas nodziedāšanai būtu aizsūtījuši uz Rio skaistas meitenes un gudrus puišus no Zimbaves universitātes. Un par olimpiešiem iztērēto naudu labāk būtu cēluši skolas. “Nekas, es parūpēšos, lai tā dēvētie sportisti atgrieztu visu iztērētu naudu, pat, ja tas prasīs 10 gadus. Uzskatīsim, ka viņiem tika izsniegts kredīts tūrisma braucienam uz Brazīliju, jo neko citu viņi nav spējīgi paveikt,” saka prezidents Mugabe.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment