Tirdzniecības centrā “Molā” neitralizēti uzbrucēji un atbrīvoti ķīlnieki – mācībās “Hermejs 2017”!

Ņemot vērā terorisma tendences Eiropā DP bija sarežģījusi mācību scenāriju un izspēlēja atsevišķus elementus pilsētvidē, kas nozīmēja citviet pilsētā pārbaudīt dienestu spēju atrast un neitralizēt personas, kuras saistītas ar terorakta organizēšanu. Šie līdzinātāji tika neitralizēti Zaķusalā.

“Mācību laikā teorētiski bojāgājušas pāris personas, taču bija nedaudz cietušie, tomēr cietušo skaits nav noteicošais, lai mēs pārbaudītu pretterorisma sistēmas elementus. Šīs nebija tās mācības, kurās dienestus testēt ar lielu skaitu cietušo,” uzsvēra Cinkuss.

Cinkuss gan neatklāja vai saskaņā ar scenāriju teroristi bijuši vietējie vai ārzemnieki.

Mācības tāpat kā jebkura pretterorisma operācija sastāv no vairākām fāzēm, sākot ar dienestu apziņošanu un beidzot ar ķīlnieku atbrīvošanu un izmeklēšanas darbībām. “Varam teikt, ka dienesti faktiski ir demonstrējuši augstu gatavību un ja šāda situācija rastos realitātē, tad dienesti būtu gatavi šādu situāciju novērst. Mācību rezultāti detalizētāk tiks analizēti tuvāko nedēļu laikā, kad saņemsim informāciju no iesaistītajiem dienestiem,” uzsvēra Cinkuss.

FOTO:

Avots: nra.lv / Foto: Drošības policija

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment