Traģēdija Rīgas kinoteātrī – seansa laikā mirst cilvēks! Aculiecinieks atklāj detaļas.

Vairāki cilvēki sociālajos tīklos kritizējuši kinoteātra “Forum Cinemas” personāla nespēju sniegt vai organizēt pirmās palīdzības sniegšanu situācijā, kad seansa laikā cilvēks bija aizrijies un rezultātā mira.

“Šodien kino aizrijās cilvēks. Personāla reakcijas spējas bija nekādas, gaidīja ātros. Jāiet pirmās palīdzības kursos. Bezpalīdzība ir baisa,” mikroblogošanas vietnē Twitter notikušo komentējis kāds aculiecinieks Ģirts…

Izskan arī citas domas – ka personālam tas nav jāprot, tomēr Ģirts norāda, ka sniegt pirmo palīdzību būtu jāprot visiem, “bet lielās publiskās iestādēs, manuprāt, jābūt perfekti atstrādātai rīcībai šādās situācijās praktiski”.

Savukārt Kaspars Funts atgādina, kas tad šādā situācijā ir jādara: “Ja cilvēks aizrijies, viņu no mugurpuses aptver ar rokām, tās stipri saāķējot pretī vēderam, strauji spiež uz sevi.”

Par konkrēto gadījumu Ģirts norāda, ka cilvēks bijis jau bezsamaņā: “Pirmo palīdzību sniedza kāds skatītājs. Tieši tik cik aprakstā. Personāls neko nespēja. Tāpēc rakstu, jāiet kursos.”

Izsakām visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment