Uzmanies! Kinder šokolādē atklātas veselībai BĪSTAMAS vielas!

Eiropas Pārtikas Drošības iestāde (The European Food Safety authority) brīdina, ka pārbaužu rezultāti ir uzrādījuši, ka iecienītajās Kinder šokolādēs ir atrastas ķīmiskas vielas, kuras iespējams ir kancerogēnas un mutagēnas!

kinder

Vācijas neatkarīgā bezpeļņas pārtikas uzraudzības organizācija “Foodwatch” atklāj, ka Kinder šokolādes batoniņos un vēl dažos citos produktos, ir konstatēti tā sauktie minerāleļļas aromātiskie ogļūdeņraži (MOAH) – tie izveidojas pārstrādes procesā. Šīs eļļas bīstamā koncentrācijā, kas pārsniedz normu, atklātas triju veidu šokolādes batoniņos. Kopumā tika pārbaudīti 20 paraugi – sākot no kartupeļu čipsiem līdz šokolādes batoniņiem.

Pēc kaitīgās vielas konstatēšanas, “Foodwatch” aicināja ražotāju no veikalu plauktiem izņemt “Ferrero’s Kinder Riegel” šokolādes batoniņus, “Lindt’s Fioretto Nougat Minis” konfektes un vēl vienu Vācijā ražotu produktu, bet ražotājs atteicies izņemt preces no pārdošanas un šobrīd tās joprojām atrodas veikalu plauktos!

“Foodwatch” pārstāvis Džons Hēgs (John Heeg) brīdina: “Jūs to neredzat, Jūs to nevarat sagaršot, bet tas tur ir! Mēs rekomendējam nepirkt šos produktus, tāpēc ka [MOAH] līmenis ir vienkārši nepieņemami augsts patēriņam [pārtikā].”

Avots: www.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment