Vai Nils Ušakovs par 203 538 EUR no mūsu nodokļu naudas “uzsauc” Bi-2 bezmaksas koncertu!?

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) sociālajā portālā Facebook ievietojis aicinājumu uz jaunās koncertu sezonas atklāšanu Lucavsalā.

Uzņēmums dibināts 2016.gadā un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. MAK Entertainment pieder Jeļenai Žarinovai, liecina Firmas.lv informācija. Žarinovai, kā noskaidroja Diena.lv, pieder arī 50% uzņēmumā Baltic Consulting Agency. 

Kā liecina informācija, kas iesniegta IUB Žarinovas uzņēmumam MAK Entertainment pieder tiesības organizēt grupas koncertus Latvijā un Igaunijā. “Pēc Pasūtītāja rīcībā esošās informācijas SIA MAK Entertainment ir izņēmuma tiesības organizēt grupas BI2 koncertus Latvijā un Igaunijā, līdz ar to objektīvi līgumu var izpildīt tikai viens piegādātājs,” norādīts Rīgas Tūrisma attīstības biroja skaidrojumā.

Savukārt “Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs” (RTAB) ir 2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums, kura dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība “airBaltic”, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA).

RTAB galvenais uzdevums ir tūrisma veicināšana un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšana ārvalstīs, izmantojot pilsētas tūrisma zīmolu LIVE RĪGA. RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas Domei, bet pārējiem partneriem aviosabiedrībai “airBaltic”, LVRA un ALTA – katram 10%.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment