Valmiermuižas pils parkā izveidota nojume pasākumiem un atpūtai

Līdz ar siltā laika iestāšanos arī Valmiermuižas pils parks ir uzposts svinību un laiskas atpūtas sezonai. Valmiermuižas kultūras biedrības īstenotā projekta “Valmiermuižas pils parks kā ilgtspējīga un pievilcīga kultūras, atpūtas un tūrisma vieta” ietvaros izveidota īpaši pielāgota dizaina nojume, kas organiski iekļaujas parka ainavā.

Nojume parkā izveidota, lai vidi padarītu skaistāku un pieejamāku ikvienam novada iedzīvotājam un viesim. Tā būs pieejama gan dažādu pasākumu laikā, gan arī ikdienā – baudot parka burvību, paslēpjoties no svelmes vai lietus un pieskatot bērnus, kas rotaļājas turpat esošajā laukumiņā.

Infrastruktūras attīstīšana parkā ir iespēja veidot kvalitatīvus pasākumus, nebaidoties no laikapstākļiem un nedomājot par papildu izmaksām vietas labiekārtošanai, kā arī palielināt apmeklētāju un tūristu skaitu Valmiermuižā. Nojume ir pieejama bez maksas, pasākumus saskaņojot ar Valmiermuižas kultūras biedrību, kas rūpējas par tās uzturēšanu.

Nojume tiks atklāta Valmiermuižas pils parka lielākajā pasākumā – etnofestivālā “SVIESTS”, kas norisināsies 16. jūnijā no plkst. 12.00. Festivāla, kurš sakrīt ar Latvijas simtgades svinībām, tēma ir “baltu ciltis”, kas atspoguļosies mūzikā, amatniecībā un kulinārijā. Līdz ar labākajām latviešu etnogrupām uzstāsies arī dienvidu kaimiņtautu mūziķi, kuru valstis atrodas bijušajās baltu cilšu teritorijās – Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Projekts “Valmiermuižas pils parks kā ilgtspējīga un pievilcīga kultūras, atpūtas un tūrisma vieta” (projekta Nr. 16-09-AL29.2203-000013) tapis Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020.gadam apakšpasākuma 19.2. “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātes 19.2.2. “Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas” ietvaros.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment