Vecāki, kas nevakcinēja savu dēlu, tiesā tiek atzīti par vainīgiem zēna nāvē!

Collet-Stephan-Facebook

Deivids un Koleta Stefani (David and Collet Stephan) no Albertas Kanādā ir atzīti par atbildīgiem sava dēla nāvē. Viņi nespēja zēnam nodrošināt visas nepieciešamās procedūras, lai mazais izaugtu vesels un saņemtu nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Pirms 4 gadiem abu kopīgā atvase nomira no bakteriālā meningīta un empiēmas. Ezekielam (Ezekiel) bija tikai 19 mēneši.

Tiesā vecāku advokāts sacīja, ka Deivids un Koleta ir atbildīgi vecāki, kas ļoti mīl savus bērnus, taču prokurors uzstāja, ka viņi nedarīja visu iespējamo, lai sasirgušajam dēlam nodrošinātu vajadzīgo veselības aprūpi.

Ezekiels slimoja divas nedēļas, taču vecāki domāja, ka tā ir saaukstēšanās, taču mazais pēkšņi pārstāja elpot. Tikai tad vecāki izsauca ātro palīdzību. Līdz tam zēns tika ārstēts ar dažādiem dabas dziedniecības līdzekļiem, kuru sastāvā bija asie pipari, ķiploki, sīpoli un mārrutki.

Zēnu nogādāja Kalgari slimnīcā, kur viņš 5 dienas tika turēts pie dzīvību uzturošām ierīcēm, līdz tika pieņemts lēmums tās atslēgt..

Vecāki nebija vakcinējuši nedz Ezekielu, nedz citus savus 3 bērnus, un brīdī, kad 19 mēnešus vecais puika saslima, viņi nolēma nedoties uz medicīnas iestādēm, bet tikt galā paši, neizmantojot antibiotikas.

Vecāki ir šokā par tiesas spriedumu, jo uzskata, ka tas darīts tikai tāpēc, lai citiem vecākiem parādītu, kas notiek tad, ja nevakcinē savus bērnus un izvēlas alternatīvas ārstēšanas metodes.

Pāris atgriezīsies tiesā 13. jūnijā, kad uzzinās soda izciešanas sākuma datumu. Viņiem var tikt piespriests pat 5 gadu ilgs cietumsods.

Avots: news.vice.com

Leave a Comment