VID darbiniece Agnese Leimane kopā ar domubiedriem valstij izkrāpusi 1,6 miljonus eiro!

pol

yum

Cēsīs ceturtdienas rītā neilgi pēc plkst. 8 ieradās Finanšu policijas automašīnas no Rīgas. Tās aplenca nelielo Valsts ieņēmumu dienesta ēku un pēc 3 stundām izveda kādu sievieti. Viņa tika aizvesta uz savām mājām, un pēc divām stundām uzsāka ceļu uz Rīgu Finanšu policijas darbinieku pavadībā, kur gaidāma viņas nopratināšana. Tobrīd “Nekā personīga” žurnālistam Ansism Pūpolam viņa nebija gatava sniegt nekādus komentārus.

Tika aizturēta Cēsu VID nodaļas darbiniece Agnese Leimane. Viņa tiek turēta aizdomās krāpnieciskas shēmas organizēšanā, ar kuras palīdzību izkrāpti 1,6 miljoni eiro. Iespējams, ka Leimane no 2013.gada janvāra kopā ar trim uzņēmējiem izveidojusi shēmu PVN izkrāpšanai.

Kopā notika 37 kratīšanas Rīgā, Cēsīs un Valmierā – darbavietās, dzīvesvietās un automašīnās. Tiek ziņots, ka Leimanes darbavietā un mājoklī esot atrasti vērtīgi pierādījumi.

Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Podiņš atzīst, ka Leimane personiski izdomājusi noziedzīgo shēmu, kā apiet Valsts ieņēmumu dienesta riska analīzes sistēmas, kā organizēt pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu. Viņa esot bijusi grupējuma stūrakmens, sniedzot visas konsultācijas un domugraudus, kā pastrādāt noziegumu.

3 gadu laikā neviens Valsts ieņēmumu dienesta darbinieks nav nojautis, kas notiek. Izkrāptās summas ir neiedomājamas.

Lai kaut kā mēģinātu tikt galā ar radušos situāciju un nogludinātu sabiedrības locekļu spiedienu pēc radikāliem risinājumiem, finanšu ministres Dana Reizniece-Ozola uzdevusi četru VID struktūrvienību vadītājus un viņu vietniekus rotēt. Savukārt ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir ieteicis ar rotēšanu nesteigties: “Es būtu ļoti piesardzīgs un ļoti rūpīgi apsvērtu, ieteiktu šīm amatpersonām apsvērt, jo ne pret Podiņa kungu, ne pret Ceipes kunga darbību kā vadītājiem man nekādu pretenziju nav. Ļoti vienkārši ir noņemt no amata amatpersonas, kuras tīri veiksmīgi tiek galā ar saviem pienākumiem, pie tam Podiņa kungs tikai divus gadus.” Kalnmeiers negribētu pieļaut, ka Podiņa un Ceipes vietā atgriežas Marjans Burijs un Jānis Kalugins – Austrijā bēguļojošā Vladimira Vaškeviča domubiedri.

Arī VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone ir noskaņota pārliecināt ministri, ka Danas Reiznieces-Ozolas iecerētā rotācija nav iespējama.

Avots: skaties.lv Foto: ekrānšāviņi no “Nekā personīga” sižeta

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment