VID “melnā saraksta” darbiniekiem, iespējams, būs jāiziet melu detektora pārbaude!

Ja citādi nevar un Valsts Ieņēmuma dienesta darbinieki (ne visi, protams) melo acīs skatīdamies, tad nekas cits neatliek, kā jāņem talkā melu detektors, lai noteiktu, vai un par kādām tēmām padotie melo! Kas par lietu, jautāsiet!? Redz, pavisam nesen ir izveidots VID “melnais saraksts”, kurā atrodami vairāk kā simts darbinieku vārdi, kuri, iespējams, pildot dienesta pienākumus, rīkojušies negodprātīgi.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē deputāts Imants Parādnieks vaicāja VID ģenerāldirektorei Inārai Pētersonei, vai viņi neplāno veikt pārbaudes ar poligrāfu, kā to mēdz darīt, piemēram, ASV valsts iestādēs. Dienesta vadītāja atzina, ka par šo jautājumu jau ir apspriedusies. Jaunā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola tiekoties ar ASV vēstnieci Latvijā, noskaidrojusi, ka ir iespējams saņemt palīdzību, nodrošinot visu nepieciešamo tehnisko aprīkojumu gadījumā, ja tiešām tiks nolemts pārbaudīt VID darbiniekus ar poligrāfu. 

Avots: skaties.lv

Interesanti, ka šādu ierosinājumu izteicis Imants Parādnieks, jo tālajā 2010. gadā viņš aicināja Andri Šķēli kopīgi iziet melu detektora pārbaudi pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

345095_506x285

Foto: Tvnet kolāža

VIDEO:


Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment