VIDEO: “Aarzemnieki” pirms svētkiem pārsteidz ar sirsnīgo dziesmu “Tomēr braucu mājās”!

aarzemnieki-tomer-braucu-majas

Grupa “Aarzemnieki”, kuri ieguva popularitāti ar dziesmu “Paldies latiņam” tik tikko laiduši klajā jaunu un sirsnīgu Ziemassvētku noskaņu dziesmu “Tomēr braucu mājās”.

Kur ir tavas mājās? Viens šķiet skaidrs: „Ar mājas sajūtu nevar kādam uzbāzties – tas nāk dabiski”, saka Jorans Šteinhauers. Ar saviem “Aarzemniekiem” vācietis publicē dziesmas “Tomēr braucu mājās” video klipu un dodas pats svinēt Ziemassvētkus pie savas ģimenes Vācijā. Dziesmu viņš velta visiem tiem, kuri atrodas ceļā, atklāt savas īstās “mājās”.

Ziemassvētku laiks daudziem nav tikai brīdis atgriezties pie ģimenes saknēm, bet mēdz arī būt pārdomu laiks, kurā cilvēkiem bieži rodas jautājums, kurā vietā īstenībā atrodas savas īstās mājas,” norāda grupas „Aarzemnieki līderis Jorans Šteinhauers. “Arī pats sev ik pa laikam prasīju, vai manas “mājās” ir Vācijā, Latvijā vai pastāv vēl cits variants. Un vai “mājas” tiešām ir vieta – varbūt tā drīzāk ir noteikta sajūta vai smarža…” Dziesmas mūzikas autori ir pats Jorans Šteinhauers ar Gunti Veilandu – bet ar vārdiem nedaudz palīdzēja Aija Gusāre un grupas dalībnieks un dziedātājs Mārtiņš Kits.

Klipu režisors, operators un editors vienā personā ir Ivo Skanstiņš (filmu studija RAFA), kurš jau sadarbojies gan ar Melo-M, Lauri Reiniku, gan iesaistījies vairākos starptautiskos projektos. Klips tika uzfilmēts 7 stundu laikā, parsvārā Rīgas Vecpilsētas ielās.

Kopš “Paldies Latiņam” laikiem, Jorans nebija pavadījis Ziemassvētkus pie ģimenes. Šogad viņš tomēr brauc, bet grupas “Aarzemnieki” bundzinieks Marcelo no Argentīnas un ģitarists Matejs no Anglijas paliek svinēt savās otrajās “mājas” Latvijā.

2017. gada pirmājā pusē “Aarzemnieki” publicēs arī savu pirmo albumu. Kā atgādina Jorans: “Mēs ar “Aarzemniekiem” vēlamies sniegt savu ieguldījumu, lai palīdzētu saprasties tiem cilvēkiem, kuriem ir patiesa interese par Latviju un latviešu valodu – neatkarīgi no tautības vai vietas, kur tie dzimuši.”

VIDEO:


Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment