VIDEO: Absurds! Autovadītājs šokā – braucot ar 90+ km/h tiek sodīts par “it kā” 151km/h!

…raksta turpinājums no 1. lapas

Video autors pie sava Facebook kontā publicētā video komentārā raksta:

“Videoreģistrators saka 93, policija saka 151 .. sēdēju meža vidū un netiku nekur tālāk… noņemtas tiesības, naudas sods… vērsīšos tiesā viennoxīmīgi, nebiju vaiinīgs!”

Savukārt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz:

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.


Reaģējot uz sociālajos tīklos publicēto video, savu komentāru sniegusi arī Valsts policija:

“Ņemot vērā šodien sociālajos tīklos izskanējošo informāciju par kādu fiksēto ātrumpārkāpumu un iespējami nepamatoti piemērotu sodu, atgādinām – ja autovadītājs nepiekrīt administratīvā pārkāpuma protokola pieņemtajam lēmumam, viņam ir visas tiesības to apstrīdēt likuma noteiktajā kārtībā.

Izvērtējot policijas rīcībā esošo informāciju un netrafarētās policijas automašīnas fiksēto video materiālu, šobrīd nav pamata apšaubīt pieņemto lēmumu.

Šajā gadījumā, kā jau minējām, ja autovadītājs nepiekrīt administratīvā pārkāpuma protokola pieņemtajam lēmumam, to var apstrīdēt. Aicinām konkrēto vadītāju izmantot savas tiesības un 10 darba dienu laikā vērsties policijā ar pārsūdzību, pievienojot viņa rīcībā esošos materiālus un video.”

VIDEO:

Avots: Aivars Beizaks Facebook / Valsts policija

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Māris</cite>

    APSŪRDS.Sapirkuši brāķu lētās mašīnas jaunas un tagad domā kāst naudu no auto vadītājiem.Policīja jau nekad nebūs vainīga.ES pieprasītu kompensācīju no policījas kā var izlaist ārā no objekta ar sabojātiem defektiem no policījas iecirkņa māšīnu.Tādas ierīces ir jāpārbauda katru mēnēsi.Lai nesantēžētu auto vadītājus uz ceļiem.Vispār kauns par tādu sabojātu tehniku un vēl brauc uz ceļiem……..

Leave a Comment