VIDEO: ASV tanki “Abrams” ceļā uz Ādažu bāzi. (ASV “Abrams” tanks trip to Adazi military base)

Kā jau informējām iepriekš, 9.martā mūsu galvaspilsētas Rīgas ostā notika ASV bruņoto spēku militārās tehnikas izkraušana no kuģa „Liberty Promise”, kas notika operācijas „Atlantic Resolve” ietvaros. Rīgā ieradās tanki M1A2 „Abrams” un bruņumašīnas M2A3 „Bradley”, kā arī kaujas atbalsta un nodrošinājuma tehnika – pavisam kopā vairāk nekā 120 dažādas tehnikas vienības. Seši tanki „Abrams” un sešas bruņumašīnas „Bradley” kopā ar atbalsta tehniku tika nogādāti Ādažu militārajā bāzē, kur sagaidīs nākamo plānoto rotāciju. Atlikusī tehnika tiks vesta uz mūsu Baltijas valstu kaimiņzemēm – gan uz Lietuvu, gan Igauniju.
ASV armijas 21.Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris ģenerālmajors Džons O’Konors sacīja: ”Pēdējā gada laikā esam demonstrējuši, ka ASV militārie spēki turpinās klātbūtni Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā tik ilgi, cik vien tas būs nepieciešams, lai atturētu Krievijas agresiju un stiprinātu NATO aliansi.”
Jau marta beigās no Džordžijas Latvijā ieradīsies 3. kājnieku divīzijas 1. Brigādes karavīri, kuri nomainīs 2.kavalērijas pulka dragūnus, kas pašlaik pilda dienesta pienākumus Ādažos. Arī 3.kājnieku divīzijas 1.brigādes karavīri turpinās trenēties kopā ar latviešiem un piedalīsies militārajās mācībās, arī marta beigās notiekošajās NATO mācībās „Operation Summer Shield XII”. „Karavīriem ļoti nozīmīgi ir trenēties kopā, jo tikai laba sadarbība un savietojamība nozīmē spēcīgu Aliansi,” sacīja ģenerālmajors O’Konors.
Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērna gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir uzsākusi mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.
Avots: Sargs.lv


Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment