VIDEO: Briesmīgas slimības dēļ viņš katru dienu piedzīvo milzīgas sāpes, tomēr spēj baudīt dzīvi!

Šis video satur ainas, kas jūtīgiem skatītājiem var šķist nepatīkami, taču Džonatans un viņa mammas dalās ar šo stāstu, lai palīdzētu citiem bērniem!
14 gadus vecā Džonatana Pitra (Jonathan Pitre) dzīvē nekas nav vienkārši – izņemot metadona izraisītu nakts mieru. Zēnam ir retākā un sāpīgākā slimība modernās medicīnas vēsturē Epidermolysis bullosa (EB). Tā ir slimība, kuras dēļ āda ir trausla, tā lobās. Bērnus, kas slimo ar šo slimību, sauc ar Taureņa bērniem, jo viņu āda ir tikpat trausla kā taureņu spārni. Tik smagos gadījumos, kāds ir Džonatana, sāpes sagādā viss – ēšana, staigāšana, vannošanās. Viņa āda ir tik trausla, ka katru dienu zēns tiek ietīts pārsējos. Šī procedūra – vannošanās, jaunu pārsēju uzlikšana un apģērbšanās prasa 3 stundas.
Džonatana sapnis bija profesionāli spēlēt hokeju, taču slimībai saasinoties, viņam šo sapni nācās atstāt pagātnē. Tomēr uzzinot zēna dzīvesstāstu, Ottawa Senators klubs uzaicināja Džonatanu uz savu spēli gluži kā pilntiesīgu komandas locekli.
Tomēr Džonatans ir apbrīnojama personība – par spīti tam, ka viņš teju katru sekundi izjūt sāpes, viņš daudz smaida un tver no dzīves visu, ko tā dod. Tiek uzskatīts, ka Džonatans un viņam līdzīgie bērni dzīvo tikai līdz 30 gadu vecumam, bet arī uz to zēnam ir ko atbildēt: “Protams, ka es domāju par nākotni. Kā gan par to var nedomāt? Taču pagaidām es to nolieku malā. Es esmu šeit un tagad, es nodzīvošu katru sev atvēlēto dienu soli pa solim!” VIDEO:


Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment