VIDEO: Brīvprātīgais apraudas, kad pēc 2 stundu rakšanas zem drupām atrod dzīvu mēnesi vecu meitenīti!

Vismaz 11 cilvēki, kuru vidū bija 7 bērni, ceturtdien gāja bojā Idlibas pilsētā Sīrijā veiktajos uzlidojumos. “Sarkanā krusta” un “Balto ķiveru” brīvprātīgie meklēja izdzīvojušos zem sabrukušajām mājām. Pēc divu stundu rakšanas brīvprātīgais Abu Kifah no drupām izvilka 30 dienas vecu meitenīti. Kad abi iekāpa automašīnā, lai dotos uz slimnīcu, vīrietis nespēja novaldīt emocijas.

VIDEO:

https://youtu.be/ipisDX6Rw5k

Ir pagājis gads kopš Krievija ir uzsākusi gaisa uzlidojumus Sīrijā, atbalstot valsts prezidenta Bašara al Asada režīmu. Uzlidojumos ir miruši vairāk nekā 3 800 iedzīvotāji. Slimnīcas ir pārpildītas.

“Ārsti bez robežām” vadītājs Abu Waseem ir tiešs: “Pacientiem ir jāgaida, kamēr citi nomirs, lai atbrīvotos gulta intensīvās terapijas nodaļā. [..] Ārsti strādā pat 20 stundas dienā, jo nespēj vienkārši doties mājās un ļaut cilvēkiem nomirt.”

Turklāt slimnīcas nemitīgi tiekot spridzinātas. 

Veselības organizācijas vadītājs Riks Brenans (Rick Brennan) Apvienoto Nāciju sanāksmē Ženēvā lūdza tikai dažas lietas: “Pārtraukt slepkavot, pārtraukt uzbrukumus veselības aprūpei un tās darbiniekiem, izlaist no pilsētas ievainotos un slimos, kā arī ļaut ievest humānās palīdzības transportu.”

Šobrīd Sīrijā notiek intensīvākie uzlidojumi un sprādzieni 5 gadu laikā. Kopš pilsoņu kara sākuma ir miruši jau 300 tūkstoši cilvēku.

Avots: Daily Mail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment