VIDEO: Eirovīzijas rīkotāji negrasās anulēt Ukrainas uzvaru konkursā. Nemiera cēlājiem lūdz pieņemt rezultātu un likties mierā!

Eiropas Raidorganizāciju apvienība, kas rīko Eirovīzijas dziesmu konkursu, atbildot uz sūdzībām, ka 2016. gada uzvarētājas dziesmā ir politisks vēstījums, kas konkursa nolikumos nav atļauts, ir nākuši klajā ar ziņu, ka rezultāti netiks mainīti. Ukraina un Krimas tatāriete Džamala ir konkursa uzvarētāja. Nelīdzēs, ne sūdzības, ka dziesma jau atskaņota pirms noteiktā laika – 1. septembra, nedz vairāk nekā 200 tūkstošu cilvēku parakstīta petīcija par rezultātu anulēšanu.

Jā, patiesi Džamala šo dziesmu izpildīja Staļina represijās cietušo piemiņas pasākumā pagājušā gada 18. maijā. Taču tā, kā dziesma netika ierakstīta, izplatīta un to neatskaņoja koncertā, uz kuru pārdod biļetes, tad Eiropas Raidorganizāciju apvienība uzskatīja, ka noteikums nav pārkāpts.

Līdz ar to nav iemesla pārskatīt konkursa rezultātus, un visiem tiem, kas ar tiem nav mierā, tiek ieteikts – samierināties un pieņemt rezultātus!

VIDEO:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment