VIDEO: Eirovīzijas uzvarētāja atzīst, ka viņas dziesmā “1944” ir politisks lozungs. Tas panākts viltīgā veidā.

Vēl aizvien nerimstas kaislības ap 2016. gada Eirovīzijas uzvarētāju. Nē, pirmā vietas ieguvēja, protams, ir zināma, taču 3. vietas ieguvēja – Krievija – nespēj samierināties ar bronzas medaļu, tāpēc dažādos iespējamos veidos mēģina pierādīt, ka Ukrainas uzvara nav pelnīta. Galvenokārt, tāpēc, ka dziesma neatbilstot noteikumiem.

Ja šī gada dziesmu konkursā vērā tiktu ņemts tikai skatītāju balsojums, tad Krievija tiešām uzvarētu. Ukrainai būtu 2. vieta, Latvijai 13. vieta. Taču rezultāti ir tādi, kādi tie ir – Ukrainai pirmā vieta, Krievijai 3. vieta, bet Latvijai – 15. vieta.

Tomēr pirms Eirovīzijas konkursa fināla 14. maijā izjokošanas šovā “Звонок” (“Zvans”), kurā meistarīgi balsu atdarinātāji zvana cilvēkiem, uzdodoties par kādu citu, Ukrainas pārstāvei Džamalai it kā zvanīja prezidenta Petro Porošenko palīgs. Sarunas laikā dziedātāja atklāja, ka pasaulei bija vajadzīgs vēstījums par Ukrainu un Krimas tatāriem.

Dziesma “1944” esot sarakstīta pirms pusotra gada. Zvanītājs jautāja, vai nevajadzēja dziesmu nosaukt “2014”, uz ko Džamala atbildēja, ka tādā gadījumā dziesmu tiešām izslēgtu no konkursa. Tomēr pēc sarunām ar Eirovīzijas organizatoriem tika pieņemts lēmums, ka dziesmā nav saskatāma agresija vai politisks lozungs. Taču uzreiz Džamala piebilda, ka dziesmā, protams, tāds ir, jo “dziesmā ir pateikts kas vairāk, kā jūs domājat” ..

VIDEO:

https://youtu.be/54Kn7gLHoww

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment