VIDEO: Kā tad īsti izskatās un cik mēnesī izmaksā Latvijas prezidenta Jūrmalas rezidence?

Unikāla iespēja ieskatīties Valsts prezidenta rezidencē Jūrmalā – jāatzīst, ka tā tiešām izskatās visai iespaidīgi, kā arī 15 000 kvadrātmetrus lielajā teritorijā ir iekopts neliels parks, kurā gan rezidences iemītnieki, gan visi var doties pastaigās un izbaudīt jūrmalas svaigo gaisu, apbrīnojot dārza arhitektūru.
Latvijas Valsts prezidenta Jūrmalas rezidence atrodas starp Majoriem un Dubultiem pašā jūras krastā – priedēm apaugušo Jūrmalas kāpu ielenkumā.
Ēka ir uzbūvēta 1971.gadā to dienu stilā, kas personificēja “stikla un betona” ideoloģiju. Tolaik te labprāt atpūtās PSRS Ministru padomes priekšsēdētājs Aleksejs Kosigins. Par Latvijas Valsts prezidenta rezidenci ēka kļuva 1993.gadā.
Neliela izmēra zaļa terase no rezidences paver skatu uz pludmali, un vienmēr mainīgā jūra ainavai piešķir aizraujošu skaistumu, izlīdzinot ēkas arhitektūras ģeometrisko vienkāršību. Blakus terasei – kāpa dabiskā izskatā – virši, melleņu mētras, pieticīgi lauku ziedi.
No vārtiem līdz rezidences durvīm ved platas, lēzenas, puķu dobēm ieskautas kāpnes. Rezidencei ir divarpus stāvi. Pirmais, no kura paveras skats uz jūru, kalpo sēdēm un oficiālām sarunām. Otrā stāvā – viesistaba ar kamīnu un privātās telpas.

VIDEO:


Leave a Comment