VIDEO: Kādā Horvātijas ciematā ļaudis ar nepacietību gaida 25. martu! Iemesls – aizkustinošs..

Cilvēki saka, ka īsta mīlestība gaida.. Bet, ko tad, ja mīļotais vai mīļotā ir jāgaida 15 gadus? Un ja nu tie, kas gaida nav cilvēki?

Katru gadu 25. martā kāda horvātiešu ciematiņa iedzīvotāju sirdis pamirst, kad viņi raugās uz vienas mājas jumtu. Tur, tieši zem debesīm, atrodas stārķu ligzda. Tā ir vieta, kur uzticīgā Malena gaida savu dzīves partneri Klepetanu.

1

Stārķu pāris šajā ligzdā sāka dzīvot pirms 15 gadiem. Katru gadu Klepetans lido uz dienvidiem, atstājot Malenu ligzdā. “Sieva” nevar lidot uz dienvidiem, jo pirms 22 gadiem kāds itāļu mednieks viņu smagi ievainoja. Kopš tās dienas viņa nekad vairs nav lidojusi. Malena ir kā pienaglota pie ligzdas, un katru gadu gaida savu “vīru” atgriežamies mājās – gan rudenī, gan ziemā, vējā un aukstumā, negaisā..

2

25. martā Klepetans atgriežas mājās, kur viņu gaida ne tikai Malena, bet visi ciema iedzīvotāji. Šogad stārķis ieradās mājās nedēļu vēlāk, kā parasti, taču Malena viņam piedeva. Kā nekā viņam ir jānolido 12 000 km virs Āfrikas, lai atgrieztos mājās.

3

Ivens Vokičs, kas baro stārķus, katru gadu pārim sagatavo spaini ar zivīm, lai Klepetans varētu pamieloties pēc garā un nogurdinošā lidojuma.

4

Abu putnu mīlas stāsts ir aizkustinājis cilvēkus visā pasaulē. Par viņiem pat radīta īsfilma. VIDEO:

Stārķi parasti nepaliek attiecībās ar vienu partneri ļoti ilgu laiku. Tieši tāpēc Malenas un Klepetana stāsts ir tik īpašs. Un starp citu – abiem ir vairāk nekā 40 bērnu.

5

Avots: g8ozd.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment